1- مرکز تحقیقات و امنیت غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی، اصفهان، ایران 2- سازمان مدیریت صنعتی، اصفهان، ایران 3- مرکز تحقیقات و امنیت غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی، اصفهان، ایران ، M_mirlohi@hlth.mui.ac.ir
چکیده: (3831 مشاهده)
مقدمه:در این مطالعه، عملکرد ظرف ربی و قوطی برای نگهداری رب گوجه فرنگی طی 6 هفته با هم مقایسه شد. مواد و روش ها:چهار قوطیرب گوجه از برندA تهیه شد. نمونه 1 پس از باز شدن، با روکش پلاستیکی پوشانده شد. نمونه 2 در یک ظرف ربیتخلیه شد .رب قوطی سوم و چهارم در یک ظرف استریل، با سوسپانسیونی از اسپور آسپرژیلوس فلاووس با غلظت ml106×2 آلوده و همگن شد. مقدار مساوی از رب گوجه آلوده، به قوطی(نمونه 3) و ظرف ربی(نمونه 4) منتقل شد. نمونه ها در یخچال(4 درجه) آزمایشگاه نگهداری شدند. طی 6 هفته، نمونه 1 و 2 از نظر اسیدیته، بریکس،pH ، ویتامین ث، شمارش کلی میکروبی، کپک ومخمر و هم چنین نمونه 3 و 4 تنها از نظر شمارش کلی میکروبی و کپک و مخمر با دو تکرارمورد آزمایش قرار گرفتند. همه آزمایش به طور جداگانه بر روی برند دیگری از رب گوجه تکرار شد. یافته های پژوهش:از هفته دومدر رب نگهداری شده در قوطی،ویتامین ث به میزان 62 درصد کاهش و بریکس به میزان 4 درصد افزایش یافت. در حالی که ویتامین ث در ظرف ربی 5 درصد کاهش یافت و تغییرات بریکس ناچیز بود. افزایش تدریجی اسیدیته در هر دو تیمار مشاهده شد. اما در پایان هفته ششم اسیدیته رب نگهداری شده در قوطی 28 درصد و در ظرف ربی 22 درصد افزایش یافت(P<0.05). ظرف نگهداری تاثیر معناداری بر pH و گروه های میکروبی مورد بررسی نداشت(P>0.05). بحث و نتیجه گیری:ظرف ربی قطعاً از نظر حفظ خواص شیمیایی شرایط بهتری را نسبت به شرایط معمول نگهداری رب گوجه در یخچال فراهم می کند.
Panahi E, Mousavi A R, Sami M, Mirlohi M. Comparison of Conventional and Modern Packaging in the Cold Storage of Healthy Tomato Paste and Tomato
Paste Contaminated with Aspergillus
flavus Spore
. J. Ilam Uni. Med. Sci. 2019; 27 (2) :179-186 URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-4907-fa.html
پناهی الناز، موسوی علیرضا، سامی مسعود، میرلوحی مریم. مقایسه دو نوع بسته بندی متداول و نوین برای نگهداری سرد رب گوجه فرنگی
سالم و رب گوجه آلوده به اسپور آسپرژیلوس فلاووس
. مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1398; 27 (2) :179-186