[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 27، شماره 2 - ( 3-1398 ) ::
جلد 27 شماره 2 صفحات 179-186 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه دو نوع بسته بندی متداول و نوین برای نگهداری سرد رب گوجه فرنگی سالم و رب گوجه آلوده به اسپور آسپرژیلوس فلاووس
الناز پناهی1 ، علیرضا موسوی2 ، مسعود سامی1 ، مریم میرلوحی 3
1- مرکز تحقیقات و امنیت غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی، اصفهان، ایران
2- سازمان مدیریت صنعتی، اصفهان، ایران
3- مرکز تحقیقات و امنیت غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی، اصفهان، ایران ، M_mirlohi@hlth.mui.ac.ir
چکیده:   (209 مشاهده)
مقدمه: در این مطالعه، عملکرد ظرف ربی و قوطی برای نگهداری رب گوجه فرنگی طی 6 هفته با هم مقایسه شد.
مواد و روش ها: چهار قوطی رب گوجه از برندA  تهیه شد. نمونه 1 پس از باز شدن، با روکش پلاستیکی پوشانده شد. نمونه 2 در یک ظرف ربی تخلیه شد .رب قوطی سوم و چهارم در یک ظرف استریل، با­­ سوسپانسیونی از اسپور آسپرژیلوس فلاووس با غلظت  ml106×2 آلوده و همگن شد. مقدار مساوی از رب گوجه آلوده، به قوطی(نمونه 3) و ظرف ربی(نمونه 4) منتقل شد. نمونه ها در یخچال(4 درجه) آزمایشگاه نگهداری شدند. طی 6 هفته، نمونه 1 و 2 از نظر اسیدیته، بریکس،pH ، ویتامین ث، شمارش کلی میکروبی، کپک و مخمر و هم ­چنین نمونه 3 و 4 تنها از نظر شمارش کلی میکروبی و کپک و مخمر با دو تکرار مورد آزمایش قرار گرفتند. همه آزمایش به طور جداگانه بر روی برند دیگری از رب گوجه تکرار شد.
یافته های پژوهش: از هفته دوم در رب نگهداری شده در قوطی، ویتامین ث به میزان 62 درصد کاهش و بریکس به میزان 4 درصد افزایش یافت. در حالی که ویتامین ث در ظرف ربی 5 درصد کاهش یافت و تغییرات بریکس ناچیز بود. افزایش تدریجی اسیدیته در هر دو تیمار مشاهده شد. اما در پایان هفته ششم اسیدیته رب نگهداری شده در قوطی 28 درصد و در ظرف ربی 22 درصد افزایش یافت(P<0.05). ظرف نگهداری تاثیر معناداری بر pH و گروه های میکروبی مورد بررسی نداشت(P>0.05).
بحث و نتیجه گیری: ظرف ربی قطعاً از نظر حفظ خواص شیمیایی شرایط بهتری را نسبت به شرایط معمول نگهداری رب گوجه در یخچال فراهم می کند.
 
واژه‌های کلیدی: رب گوجه فرنگی| تغییرات میکروبی| محصولات گوجه فرنگی| تغییرات شیمیایی ،
متن کامل [PDF 699 kb]   (61 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: ۱۳۹۷/۱/۱۴ | پذیرش: ۱۳۹۷/۳/۵
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Panahi E, Mousavi A R, Sami M, Mirlohi M. Comparison of Conventional and Modern Packaging in the Cold Storage of Healthy Tomato Paste and Tomato Paste Contaminated with Aspergillus flavus Spore . sjimu. 2019; 27 (2) :179-186
URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-4907-fa.html

پناهی الناز، موسوی علیرضا، سامی مسعود، میرلوحی مریم. مقایسه دو نوع بسته بندی متداول و نوین برای نگهداری سرد رب گوجه فرنگی سالم و رب گوجه آلوده به اسپور آسپرژیلوس فلاووس . مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1398; 27 (2) :179-186

URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-4907-fa.html



دوره 27، شماره 2 - ( 3-1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پزوهشی دانشگاه علوم پزشکی ایلام scientific journal of ilam university of medical sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.22 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3977