[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 26، شماره 1 - ( 2-1397 ) ::
جلد 26 شماره 1 صفحات 23-33 برگشت به فهرست نسخه ها
مطالعه تاثیر مصرف شیر تخمیر شده با لاکتوباسیلوس فرمانتوم بر الگوی لیپیدی رت ‌های تغذیه شده با غذای پرچرب
مریم پرهام فر 1، موج خالقی2، شهره فهیمی راد3، مریم معظمی گودرزی4
1- گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران ، mary_parhamfar@yahoo.com
2- گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران
3- پگروه بیوتکنولوژی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
4- گروه بیوتکنولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران
چکیده:   (567 مشاهده)

مقدمه: هایپرکلسترولمی از عوامل خطر برای  بیماری­ های قلبی­-عروقی تلقی میگردد. مطالعات متعدد نشان داده ­اند که برخی از سویه ­های لاکتوباسیلوس می ­توانند کلسترول را کاهش دهند. هدف از این مطالعه، بررسی اثرات لاکتوباسیلوس فرمانتوم جدا شده از ماست سنتی بر الگوی لیپیدی و وزن بدن رت ­های تغذیه شده با رژیم پر­چرب است.
مواد و روش­ ها: چهل رت نر(20±200 گرمی) به طور تصادفی به 4 گروه مساوی تقسیم شدند. رت ­های گروه اول، رژیم غذایی نرمال(N) و گروه دوم جیره غذایی نرمال همراه با شیر تخمیر یافته حاوی لاکتوباسیلوس فرمانتوم مصرف کردند(N-L). گروه سوم غذای پر­چرب به منظور ایجاد هایپرکلسترولمی دریافت نمودند(HF) و گروه چهارم رژیم پر­چرب، با شیر تخمیر­یافته حاوی لاکتوباسیلوس فرمانتوم تغذیه شدند(HF-L). پس از 8 هفته، وزن بدن و متابولیت­ های لیپیدی رت­ ها اندازه­ گیری گردید.
یافته ­های پژوهش: در رت ­های تغذیه شده با رژیم پر­چرب همراه با شیر تخمیریافته لاکتوباسیلوس فرمانتوم (HF-L)، سطوح کلسترول تام، LDL-C و تری­ گلیسیرید سرمی به طور معنی­ داری کمتر و سطحHDL-C  سرمی به طور معنی ­داری بیشتر از گروه تغذیه شده با رژیم پرچرب بدون مکمل پروبیوتیک(HF) بود(P<0.05). البته میانــگیــن کلســترول، LDL-C، تری ­گلیسیرید وHDL-C  سرمی در میان گروه­ های N (N, N-L) اختلاف قابل توجهی نداشت. هم چنین، افزایش وزن بدن در گروهHF  به طور معنی ­داری بیشتر از گروهHF-L  بود(P<0.01).
بحث و نتیجه ­گیری: این مطالعه پیشنهاد می ­دهد که مصرف شیر تخمیریافته با لاکتوباسیلوس فرمانتوم، الگوی لیپیدی سرم را از طریق کاهش سطوح کلسترول، تری ­گلیسیرید،LDL-C  و افزایش میزان HDL-C در رت بهبود می ­بخشد و در پیشگیری از چاقی ناشی از رژیم پرچرب نقش دارد.

واژه‌های کلیدی: لاکتوباسیلوس فرمانتوم، بیماری قلبی-عروقی، غذای پر چرب، کلسترول سرمی
متن کامل [PDF 985 kb]   (197 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیوتکنولوژی
دریافت: ۱۳۹۵/۶/۱۲ | پذیرش: ۱۳۹۵/۸/۱۹ | انتشار: ۱۳۹۷/۲/۱۱
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Parhamfar M, Khaleghi M, Fahimi Rad S, Moazemi Godarzi M. A study on the Effects of Lactobacillus fermantum-fermented Milk Consumption on Lipid Patterns of Rats Fed with a High Fat Diet . sjimu. 2018; 26 (1) :23-33
URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-3782-fa.html

پرهام فر مریم، خالقی موج، فهیمی راد شهره، معظمی گودرزی مریم. مطالعه تاثیر مصرف شیر تخمیر شده با لاکتوباسیلوس فرمانتوم بر الگوی لیپیدی رت ‌های تغذیه شده با غذای پرچرب . مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1397; 26 (1) :23-33

URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-3782-fa.html



دوره 26، شماره 1 - ( 2-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پزوهشی دانشگاه علوم پزشکی ایلام scientific journal of ilam university of medical sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.25 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3735