آنالیز پلی مورفیسم در ارتباط با بروز بیماری اسکیزوفرنی
سعید حیدری کشل ، سعید رحمانی زاده* 1، فریبا قاسم وند ، محمد حسین ملکی
1- ، saeed_r81@yahoo.com
مقدمه: اسکیزوفرنی یک بیماری و اختلال روانی پیچیده و ناتوان کننده است. شواهدی مبنی بر ارتباط ژنتیکی ژن پرولین دهیدروژناز با بروز اسکیزوفرنی وجود دارد. در این تحقیق ارتباط این ژن را با بررسی یک پلی مورفیسم ژنی مورد مطالعه قرار دادیم. مواد و روش ها: در این پروژه از 150 فرد مبتلا به اسکیزوفرنی حاد و 160 فرد سالم برای این بیماری که داوطلب اجرای این کار بودند خون گیری به عمل آمد. تست های مرتبط با استفاده از تکنیک PCR-RFLP انجام گرفت. انجام واکنش PCR، برش آنزیمی و سپس بررسی الگوی برش قطعات بر روی ژل آگارز 4 درصد برای تعیین نوع ژنوتیپ هر یک از نمونه ها صورت گرفت. سپس مقایسه ژنوتیپ های به دست آمده بین دو گروه کنترل و شاهد با آنالیز آماری با نرم افزار SPSS v.16 نتیجه نهایی تحقیق را مشخص ساخت. در این بررسی SNP 1945T>C و ارتباطش یا این بیماری را در جمعیت آماری خود را مورد تحقیق قرار دادیم. یافته های پژوهش: یافته ها نشان دادند که ارتباط معنی داری بین بروز این جهش تک نوکلئوتیدی و فراوانی آن در بین افراد بیمار وجود دارد.(P= 0.00) بحث و نتیجه گیری: نتیجه نهایی، حاکی از این است که ژن PRODH می تواند به عنوان یک ژن کاندیدای مهم در جمعیت به عنوان عاملی در بروز اسکیزوفرنی مورد توجه قرار گیرد.
واژه‌های کلیدی: اسکیزوفرنی، پرولین دهیدروژناز، پرولین
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیو شیمی بالینی
دریافت: 1391/12/23 | پذیرش: 1391/12/27 | انتشار: 1391/12/27

haidari kashl S, rahmanizade S, ghasemvand F, maleki M. Analysis of Polymorphisms in Relation to Schizophrenia Susceptibility. J. Ilam Uni. Med. Sci. 2013; 20 (4) :192-199