[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations69613511
h-index2819
i10-index20982
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: دوره 32، شماره 6 - ( 11-1403 ) ::
جلد 32 شماره 6 صفحات 26-11 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات ضدسرطانی و ضدتکثیری درمان ترکیبی 5-فلورواوراسیل با سویه‌های پروبیوتیکی لاکتوباسیلوس علیه سلول‌های سرطانی رودۀ بزرگ
ساناز سالک1 ، الهام معظمیان* 2، افشین محمدی بردبری3 ، سیده عذرا شمس دین4
1- گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم، کشاورزی و فناوری نوین، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران
2- گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم، کشاورزی و فناوری نوین، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران ، elhammoazamian@gmail.com
3- گروه سم‌شناسی و فارماکولوژی، دانشکده داروسازی شیراز، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
4- مرکز تحقیقات گوارش و کبد، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
چکیده:   (68 مشاهده)
مقدمه: اگرچه 5-فلوراوراسیل به‌عنوان داروی شیمی‌درمانی برای سرطان کولورکتال مؤثر است؛ اما به علت مقاومت و عوارض جانبی مرتبط با آن، جستجو برای درمان‌های کمکی از اهمیت بالایی برخوردار است. متابولیت‌های پروبیوتیک‌ها ظرفیت ضدسرطانی دارند. در مطالعۀ حاضر، اثر ضدسرطانی سویه‌های پتانسیل پروبیوتیکی جداشده از شیر الاغ، شتر و سویۀ پروبیوتیک استاندارد لاکتوباسیلوس رامنوسوس GG (LGG) علیه ردۀ سرطانی کولون انسان HT-29 و  نرمال کلیۀ جنینی انسان HEK-293 به‌تنهایی و به همراه 5-فلورواوراسیل ارزیابی شدند.
مواد و روش­ها: در این مطالعه، سویه‌هایی که از شیر الاغ و شتر جدا شده بودند، با استفاده از روش‌های بیوشیمیایی و مولکولی شناسایی گردیدند. اثر ضدسرطانی سویه‌های لاکتوباسیلوس پتانسیل پروبیوتیکی جداشده از شیر الاغ، شتر و سویۀ استاندارد پروبیوتیک LGG بر دو ردۀ سلولی HT-29 و HEK-293 به‌تنهایی یا در ترکیب با 5-FU با روش MTT ارزیابی شدند. برای تحلیل آماری داده‌ها از آنالیز واریانس استفاده گردید و اختلاف معنی‌دار میان میانگین‌ها با استفاده از آزمون تعقیبی توکی بررسی شد. محاسبات آماری با استفاده از نرم‌افزارMinitab vol.20  انجام گردید. P≤ 0.05 به لحاظ آماری معنی‌‌دار تعیین شد.
یافته­ های پژوهش: همۀ سویه‌های لاکتوباسیلوس مطالعه‌شده خواص پتانسیل پروبیوتیکی را نشان دادند. ترکیب عصارۀ سلولی سویه‌های لاکتوباسیلوس به همراه 5-فلورواوراسیل به‌طور مؤثر میزان زنده ماندن سلول‌های HT-29 را کاهش داد؛ اما عصارۀ سلولی سویه‌های لاکتوباسیلوس به همراه 5-فلورواوراسیل می‌تواند اثر سیتوتوکسیک 5-فلورواوراسیل بر میزان زنده‌مانی سلول‌های HEK-293 را کاهش دهد و درنتیجه، بر میزان زنده‌مانی بیفزاید.
بحث و نتیجه‌گیری: این یافته‌ها نشان می‌دهند، عصارۀ سلولی سویه‌های لاکتوباسیلوس ممکن است به‌عنوان یک درمان کمکی بالقوۀ ضدسرطان عمل کند. بااین‌حال، برای بررسی سویه‌‌های لاکتوباسیلوس‌‌ به‌عنوان راهبرد درمان کمکی سرطان، مطالعات بیشتری لازم است.
واژه‌های کلیدی: سرطان کولورکتال، لاکتوباسیلوس، پروبیوتیک، 5-فلورواوراسیل، فعالیت ضدسرطانی
متن کامل [PDF 978 kb]   (40 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: زیست شناسی
دریافت: 1403/3/24 | پذیرش: 1403/8/6 | انتشار: 1403/11/15
فهرست منابع
1. Kahouli I, Malhotra M, Westfall S, Alaoui-Jamali M, Prakash S. The potential of Lactobacillus probiotic treatments in colorectal cancer (CRC). Cancer Res 2017; 77:254-9. doi:10.1158/1538-7445.AM2017-254.
2. Gonzalez-Vallinas M, Molina S, Vicente G, de la Cueva A, Vargas T, et al. Antitumor effect of 5-fluorouracil is enhanced by rosemary extract in both drug sensitive and resistant colon cancer cells. Pharmacol Res 2013; 72:61-8. doi: 10.1016/j.phrs.2013.03.010.
3. Golkhalkhali B, Paliany AS, Chin KF, Rajandram R. The roles of adjuvant supplements in colorectal cancer patients on chemotherapy–reaping benefits from metabolic crosstalk. Nutr Cancer 2018; 70:184-91. doi:10.1080/01635581.2018.1412470.
4. Aziz Q, Doré J, Emmanuel A, Guarner F, Quigley EM. Gut microbiota and gastrointestinal health: current concepts and future directions. Neurogastroenterol Motil 2013; 25:4-15. doi:10.1111/nmo.12046.
5. Budu O, Banciu C, Pinzaru I, Sarău C, Lighezan D, et al. A combination of two probiotics, Lactobacillus sporogenes and Clostridium butyricum, inhibits Colon Cancer Development: an in Vitro Study. Microorganisms 2022; 10:1-14. doi:10.3390/microorganisms10091692.
6. Chang CY, Pan TM. Anticancer and antimigration effects of a combinatorial treatment of 5-fluorouracil and Lactobacillus paracasei subsp. paracasei NTU 101 fermented skim milk extracts on colorectal cancer cells. J Agric Food Chem 2018; 66:5549-55. doi: 10.1021/acs.jafc.8b01445.
7. Serban DE. Gastrointestinal cancers: influence of gut microbiota, probiotics and prebiotics. Cancer Lett 2014; 345:258-70. doi: 10.1016/j.canlet.2013.08.013.
8. Holt JG, Krieg NR, Sneath PH, Staley JT, Williams ST. Bergey's Manual of determinate bacteriology. Williams and Wilikins, Baltimore 1994; 786-8.
9. Khorsandi A, Ziaee E, Shad E, Razmjooei M, Eskandari MH, et al. Antibacterial effect of essential oils against spoilage bacteria from vacuum-packed cooked cured sausages. J Food Prot 2018; 81:1386-93. doi: 10.4315/0362-028X.JFP-17-474.
10. Santini C, Baffoni L, Gaggia F, Granata M, Gasbarri R, et al. Characterization of probiotic strains: an application as feed additives in poultry against Campylobacter jejuni. Int J Food Microbiol 2010;141: 98-108. doi: 10.1016/j.ijfoodmicro.2010.03.039.
11. Han D, Unno T, Jang J, Lim K, Lee SN, et al. The occurrence of virulence traits among high-level aminoglycosides resistant Enterococcus isolates obtained from feces of humans, animals, and birds in South KoreaInt. J Food Microbiol 2011; 144:387-92. doi: 10.1016/j.ijfoodmicro.2010.10.024.
12. Saboori B, Shahidi F, Hedayati S, Javadmanesh A. Investigating the probiotic properties and antimicrobial activity of lactic acid bacteria isolated from an Iranian fermented dairy product, kashk. Foods 2022; 11:1-13. doi: 10.3390/foods11233904.
13. Helwig U, Lammers KM, Rizzello F, Brigidi P, Rohleder V, et al. Lactobacilli, bifidobacteria and E. coli nissle induce pro-and anti-inflammatory cytokines in peripheral blood mononuclear cells. World J Gastroenterol 2006; 12:5978-86. doi:10.3748/wjg.v12.i37.5978.
14. Moazamian E, Bahador N, Azarpira N, Rasouli M. Anti-cancer parasporin toxins of new Bacillus thuringiensis against human colon (HCT-116) and blood (CCRF-CEM) cancer cell lines. Curr Microbiol 2018; 75:1090-98. doi:10.1007/s00284-018-1479-z.
15. Belicová A, Mikulášová M, Dušinský R. Probiotic potential and safety properties of Lactobacillus plantarum from Slovak Bryndza cheese. Biomed Res Int 2013; 2013:1-8. doi:10.1155/2013/760298.
16. Azat R, Liu Y, Li W, Kayir A, Lin DB, et al. Probiotic properties of lactic acid bacteria isolated from traditionally fermented Xinjiang cheese. J Zhejiang Univ Sci B 2016; 17:597-609. doi:10.1631/jzus.B1500250.
17. Owusu-Kwarteng J, Tano-Debrah K, Akabanda F, Jespersen L. Technological properties and probiotic potential of Lactobacillus fermentum strains isolated from West African fermented millet dough. BMC Microbiol 2015; 15:1-10. doi: 10.1186/s12866-015-0602-6.
18. Bin Masalam MS, Bahieldin A, Alharbi MG, Al-Masaudi S, Al-Jaouni SK, et al. Isolation, molecular characterization and probiotic potential of lactic acid bacteria in Saudi raw and fermented milk. Evid Based Complement Alternat Med 2018; 2018:1-12. doi: 10.1155/2018/7970463.
19. Servin AL. Antagonistic activities of lactobacilli and bifidobacteria against microbial pathogens. FEMS Microbiol Rev 2004; 28:405-40. doi: 10.1016/j.femsre.2004.01.003.
20. Goldstein EJ, Tyrrell KL, Citron DM. Lactobacillus species: taxonomic complexity and controversial susceptibilities. Clin Infect Dis 2015;60: 98-107. doi.org/10.1093/cid/civ072.
21. Solieri L, Bianchi A, Mottolese G, Lemmetti F, Giudici P. Tailoring the probiotic potential of non-starter Lactobacillus strains from ripened Parmigiano Reggiano cheese by in vitro screening and principal component analysis. Food Microbiol 2014; 38:240-9. doi: 10.1016/j.fm.2013.10.003.
22. Nowak A, Zakłos-Szyda M, Rosicka-Kaczmarek J, Motyl I. Anticancer potential of post-fermentation media and cell extracts of probiotic strains: an in vitro study. Cancers 2022; 14:1-22. doi: 10.3390/cancers14071853.
23. Baghbani-Arani F, Asgary V, Hashemi A. Cell-free extracts of Lactobacillus acidophilus and Lactobacillus delbrueckii display antiproliferative and antioxidant activities against HT-29 cell line. Nutr Cancer 2020; 72:1390-9. doi: 10.1080/01635581.2019.1685674.
24. Jam SA, Talebi M, Alipour B, Khosroushahi AY. The therapeutic effect of potentially probiotic Lactobacillus paracasei on dimethylhydrazine induced colorectal cancer in rats. Food Biosci 2021; 41:101097. doi: 10.1016/j.fbio.2021.101097.
25. An J, Ha EM. Combination therapy of Lactobacillus plantarum supernatant and 5-fluouracil increases chemosensitivity in colorectal cancer cells. J Microbiol Biotechnol 2016; 26:1490-1503. doi:10.4014/jmb.1605.05024.
26. Karimi Ardestani S, Tafvizi F, Tajabadi Ebrahimi M. Heat-killed probiotic bacteria induce apoptosis of HT-29 human colon adenocarcinoma cell line via the regulation of Bax/Bcl2 and caspases pathway. Hum Exp Toxicol 2019; 38:1069-81. doi:10.1177/0960327119851255.
27. Manoharan M, Ragothaman P, Balasubramanian TS. Initiation of apoptotic pathway by the cell-free supernatant synthesized from weissella cibaria through in-silico and in-vitro methods. Appl Biochem Biotechnol 2024; 196:4700-24. doi: 10.1007/s12010-023-04688-3.
28. Sankarapandian V, Venmathi Maran BA, Rajendran RL, Jogalekar MP, Gurunagarajan S, et al. An update on the effectiveness of probiotics in the prevention and treatment of cancer. Life 2022; 12:1-19. doi: 10.3390/life12010059.
29. Tang G, Zhang L. Update on strategies of probiotics for the prevention and treatment of colorectal cancer. Nutr Cancer 2022; 74:27-38. doi: 10.1080/01635581.2020.1865420.
30. Dos Reis SA, da Conceição LL, Siqueira NP, Rosa DD, da Silva LL, et al. Review of the mechanisms of probiotic actions in the prevention of colorectal cancer. Nutr Res 2017; 37:1-9. doi: 10.1016/j.nutres.2016.11.009.
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA

Ethics code: IR.IAU.SHIRAZ.REC.1399.043


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Salek S, Moazamian E, Mohammadi Bardbori A M B, Shamsdin S A. Anticancer and Antiproliferative Effects of Combined Treatment with 5-Fluorouracil and Probiotic Lactobacillus Strains against Colorectal Cancer Cells. J. Ilam Uni. Med. Sci. 2025; 32 (6) :11-26
URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-8302-fa.html

سالک ساناز، معظمیان الهام، محمدی بردبری افشین، شمس دین سیده عذرا. اثرات ضدسرطانی و ضدتکثیری درمان ترکیبی 5-فلورواوراسیل با سویه‌های پروبیوتیکی لاکتوباسیلوس علیه سلول‌های سرطانی رودۀ بزرگ. مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1403; 32 (6) :11-26

URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-8302-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 32، شماره 6 - ( 11-1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.17 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4680