[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations65903843
h-index2721
i10-index19688
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: دوره 32، شماره 3 - ( 5-1403 ) ::
جلد 32 شماره 3 صفحات 20-12 برگشت به فهرست نسخه ها
سنجش سطح مالون دی‌آلدئید و فعالیت آنزیم های آنتی‌اکسیدان در ردۀ سلولی نوروبلاستومای انسانی تیمارشده با آستاگزانتین
نسیم بیگی بروجنی* 1، مریم هرمزی2
1- ﻣﺮکز ﺗﺤﻘﯿﻘﺎت داروﻫﺎی گیاهی رازی، گروه آناتومی، داﻧشکده پزﺷکی، داﻧﺸگاه ﻋﻠﻮم پزﺷکی ﻟﺮﺳﺘﺎن، ﺧﺮم آﺑﺎد، ایﺮان ، nasim_boroujeni@yahoo.com
2- مرکز تحقیقات داروهای گیاهی رازی، گروه بیوشیمی ، دانشکده پزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران
چکیده:   (101 مشاهده)
 مقدمه: استرس اکسیداتیو در پاتوفیزیولوژی بیماری‌‌های تحلیل‌‌برندۀ عصبی نظیر آلزایمر، پارکینسون، هانتینگتون، اسکلروز جانبی آمیوتروفیک و مالتیپل اسکلروز دخیل است. به‌نظر می‌‌‌‌رسد، استفاده از آنتی‌‌اکسیدانهای اگزوژن می‌تواند در پیشگیری، درمان و کاهش عوارض این بیماری‌‌ها مؤثر باشد. آستاگزانتین رنگ‌دانۀ کارتنوئیدی با خواصی آنتی‌‌اکسیدانی است که خواص ضدالتهابی دارد و محافظت‌‌کنندۀ دستگاه عصبی است. هدف از این مطالعه بررسی اثر آستاگزانتین بر میزان مالون دی‌آلدئید و فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدان (کاتالاز، سوپراکسید دیسموتاز و گلوتاتیون پراکسیداز) پس از ایجاد استرس اکسیداتیو با پراکسید هیدروژن در ردۀ سلولی BE(2)-C نوروبلاستومای انسانی است.
مواد و روش­ها: در این مطالعه، سلول‌‌های نوروبلاستومای انسانی به مدت 24 ساعت تحت تیمار با غلظت‌های مختلف آستاگزانتین (25، 50 و 100 میکرومولار) و یا 50 میکرومولار آسکوربیک‌اسید (کنترل مثبت) قرار گرفتند؛ سپس به‌منظور ایجاد استرس اکسیداتیو به مدت 2 ساعت در معرض آب‌اکسیژنه با غلظت 400 میکرومولار قرار گرفتند؛ همچنین یک گروه کنترل بدون تیمار و بدون ایجاد استرس اکسیداتیو وجود داشت. میزان مالون دی‌آلدئید به‌عنوان شاخص استرس اکسیداتیو و فعالیت آنزیم‌‌های آنتی‌‌اکسیدان سوپراکسید دیسموتاز، کاتالاز و گلوتاتیون پراکسیداز با روش‌‌های کالری‌متریک اندازهگیری شد.
یافته ­های پژوهش: نتایج نشان داد که سطح مالون دی‌آلدئید در گروه‌‌های تیمارشده با غلظت‌های مختلف آستاگزانتین و اسید آسکوربیک به‌طور معنیداری در مقایسه با گروه آب‌اکسیژنه کاهش داشت (P<0.05)؛ همچنین فعالیت آنزیمهای سوپراکسید دیسموتاز، کاتالاز و گلوتاتیون پراکسیداز در این گروه‌‌ها افزایش معنیداری در مقایسه با گروه آب‌اکسیژنه نشان داد (P<0.05).
بحث و نتیجه‌گیری: به‌نظر میرسد، آستاگزانتین از استرس اکسیداتیو ایجادشده به‌وسیلۀ آب‌اکسیژنه با کاهش سطح مالون دی‌آلدئید و افزایش فعالیت آنزیمهای آنتی‌اکسیدان در سلول‌‌های BE(2)C مقابله و از سلول‌ها در برابر عوارض استرس اکسیداتیو محافظت میکند.
 
واژه‌های کلیدی: آستاگزانتین، آنزیم‌های آنتی‌‌اکسیدان، استرس اکسیداتیو، ردۀ سلولی نوروبلاستوما
متن کامل [PDF 1400 kb]   (62 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیو شیمی بالینی
دریافت: 1402/10/13 | پذیرش: 1402/12/20 | انتشار: 1403/5/15
فهرست منابع
1. Olufunmilayo EO, Gerke-Duncan MB, Holsinger RD. Oxidative stress and antioxidants in neurodegenerative disorders. Antioxidants 2023; 18;12:517. doi:10.3390/antiox12020517.
2. Bonet-Costa V, Pomatto LC, Davies KJ. The proteasome and oxidative stress in Alzheimer's disease. Antioxid Redox Signal 2016 ; 25:886-901. doi:10.1089/ars.2016.6802.
3. Carocci A, Catalano A, Sinicropi MS, Genchi G. Oxidative stress and neurodegeneration: the involvement of iron. Biometals 2018; 31:715-35. doi:10.1007/s10534-018-0126-2.
4. Haider L. Inflammation, iron, energy failure, and oxidative stress in the pathogenesis of multiple sclerosis. Oxid Med Cell Longev 2015; 2015: 725370. doi:10.1155/2015/725370.
5. Picón-Pagès P, Garcia-Buendia J, Munoz FJ. Functions and dysfunctions of nitric oxide in brain. Biochim Biophys Acta (BBA)Mol Basis Dis 2019; ;1865:1949-67. doi: 10.1016/j.bbadis.2018.11.007.
6. Shichiri M. The role of lipid peroxidation in neurological disorders. J Clin Biochem Nutr 2014;54:151-60. doi:10.3164/jcbn.14-10.
7. Floyd RA, Carney JM. Free radical damage to protein and DNA: mechanisms involved and relevant observations on brain undergoing oxidative stress. Ann Neuro 1992;32:S22-7. doi: 10.1002/ana.410320706.
8. Pisoschi AM, Pop A. The role of antioxidants in the chemistry of oxidative stress: A review. Eur J Med Chem 2015;97:55-74. doi: 10.1016/j.ejmech.2015.04.040.
9. Higuera-Ciapara I, Felix-Valenzuela L, Goycoolea FM. Astaxanthin: a review of its chemistry and applications. Crit Rev Food Sci Nutr 2006; 46:185-96. doi: 10.1080/10408690590957188.
10. Pashkow FJ, Watumull DG, Campbell CL. Astaxanthin: a novel potential treatment for oxidative stress and inflammation in cardiovascular disease. Am J Cardiol 2008;22;101:S58-68. doi: 10.1016/j.amjcard.2008.02.010.
11. Bradford MM. A rapid and sensitive method for the quantitation of microgram quantities of protein utilizing the principle of protein-dye binding. Anal Biochem 1976;72:248-54. doi: 10.1006/abio.1976.9999.
12. Ohkawa H, Ohishi N, Yagi K. Assay for lipid peroxides in animal tissues by thiobarbituric acid reaction. Anal Biochem 1979;95:351-8. doi: 10.1016/0003-2697(79)90738-3.
13. Boussiba S, Bing W, Yuan JP, Zarka A, Chen F. Changes in pigments profile in the green alga Haeamtococcus pluvialis exposed to environmental stresses. Biotechnol Lett 1999; 21:601-4. doi:10.1023/A:1005507514694.
14. Stewart JS, Lignell Å, Pettersson A, Elfving E, Soni MG. Safety assessment of astaxanthin-rich microalgae biomass: Acute and subchronic toxicity studies in rats. Food Chem Toxico 2008; 46:3030-6. doi:10.1016/j.fct.2008.05.038.
15. Ranga Rao A. Production of astaxanthin from cultured green alga Haematococcus pluvialis and its biological activities (Doctoral dissertation, University of Mysore).2011
16. Ambati RR, Phang SM, Ravi S, Aswathanarayana RG. Astaxanthin: Sources, extraction, stability, biological activities and its commercial applications—A review. Mar Drugs 2014;12:128-52. doi:10.3390/md12010128.
17. Balietti M, Giannubilo SR, Giorgetti B, Solazzi M, Turi A, Casoli T, et al. The effect of astaxanthin on the aging rat brain: gender‐related differences in modulating inflammation. J Sci Food Agric 2016;96:615-8. doi:10.1002/jsfa.7131.
18. Franceschelli S, Pesce M, Ferrone A, De Lutiis MA, Patruno A, Grilli A, et al. Astaxanthin treatment confers protection against oxidative stress in U937 cells stimulated with lipopolysaccharide reducing O2− production. PLoS One 2014;9:e88359. doi:10.1371/journal.pone.0088359
19. Freeman BA, Crapo JD. Biology of disease: free radicals and tissue injury. Lab Invest 1982;47:412-26.
20. Li X, Qi Z, Zhao L, Yu Z. Astaxanthin reduces type 2 diabetic associated cognitive decline in rats via activation of PI3K/Akt and attenuation of oxidative stress. Mol Med Rep 2016;13:973-9. doi: 10.3892/mmr.2015.4615.
21. Ravi Kumar S, Narayan B, Sawada Y, Hosokawa M, Miyashita K. Combined effect of astaxanthin and squalene on oxidative stress in vivo. Mol Cell Biochem 2016 ;417:57-65. doi: 10.1007/s11010-016-2713-2.
22. Tripathi DN, Jena GB. Intervention of astaxanthin against cyclophosphamide-induced oxidative stress and DNA damage: a study in mice. Chem Biol Interact 2009 ;180:398-406. doi: 10.1016/j.cbi.2009.03.017.
23. Wu W, Wang X, Xiang Q, Meng X, Peng Y, Du N, et al. Astaxanthin alleviates brain aging in rats by attenuating oxidative stress and increasing BDNF levels. Food Funct 2014;5:158-66. doi: 10.1039/c3fo60400d.
24. Hashimoto H, Arai K, Hayashi S, Okamoto H, Takahashi J, Chikuda M, et al. Effects of astaxanthin on antioxidation in human aqueous humor. J Clin Biochem Nutr 2013;53:1-7. doi: 10.3164/jcbn.13-6.
25. Chang CS, Chang CL, Lai GH. Reactive oxygen species scavenging activities in a chemiluminescence model and neuroprotection in rat pheochromocytoma cells by astaxanthin, beta-carotene, and canthaxanthin. Kaohsiung J Med Sci 2013 ;29: 412-21. doi: 10.1016/j.kjms.2012.12.002.
26. Wang HQ, Sun XB, Xu YX, Zhao H, Zhu QY, Zhu CQ. Astaxanthin upregulates heme oxygenase-1 expression through ERK1/2 pathway and its protective effect against beta-amyloid-induced cytotoxicity in SH-SY5Y cells. Brain Res 2010 ;1360:159-67. doi: 10.1016/j.brainres.2010.08.100.
27. Lee DH, Kim CS, Lee YJ. Astaxanthin protects against MPTP/MPP+-induced mitochondrial dysfunction and ROS production in vivo and in vitro. Food Chem Toxicol 2011;49:271-80. doi:10.1016/j.fct.2010.10.029.
28. Al-Amin MM, Reza HM, Saadi HM, Mahmud W, Ibrahim AA, Alam MM, et al. Astaxanthin ameliorates aluminum chloride-induced spatial memory impairment and neuronal oxidative stress in mice. Eur JPharmacol 2016 ;777:60-9. doi: 10.1016/j.ejphar.2016.02.062.
29. Lu Y, Xie T, He XX, Mao ZF, Jia LJ, Wang WP, et al. Astaxanthin rescues neuron loss and attenuates oxidative stress induced by amygdala kindling in adult rat hippocampus. Neurosci Lett 2015; 597:49-53. doi:10.1016/j.neulet.2015.04.018.
30. Zhang XS, Zhang X, Zhang QR, Wu Q, Li W, Jiang TW, et al. Astaxanthin reduces matrix metalloproteinase-9 expression and activity in the brain after experimental subarachnoid hemorrhage in rats. Brain Res 2015 ;1624:113-24. doi:10.1016/j.brainres.2015.07.020.
31. Masoudi A, Dargahi L, Abbaszadeh F, Pourgholami MH, Asgari A, Manoochehri M, et al. Neuroprotective effects of astaxanthin in a rat model of spinal cord injury. Behav Brain Res 2017 ;329:104-10. doi:10.1016/j.bbr.2017.04.026.
32. Lobos P, Bruna B, Cordova A, Barattini P, Galáz JL, Adasme T, et al. Astaxanthin Protects Primary Hippocampal Neurons against Noxious Effects of Aβ‐Oligomers. Neural Plast 2016;3456783. doi: 10.1155/2016/3456783.
33. Zhang XS, Zhang X, Wu Q, Li W, Wang CX, Xie GB, et al. Astaxanthin offers neuroprotection and reduces neuroinflammation in experimental subarachnoid hemorrhage. J Surg Res 2014; 192: 206-13. doi: 10.1016/j.jss.2014.05.029.
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA

Ethics code: IR.UMSHA.REC.1401.275


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Beigi Boroujeni N, Hormozi M. Assessment of malondialdehyde levels and antioxidant enzyme activity in an astaxanthin-treated human neuroblastoma cell line. J. Ilam Uni. Med. Sci. 2024; 32 (3) :12-20
URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-8198-fa.html

بیگی بروجنی نسیم، هرمزی مریم. سنجش سطح مالون دی‌آلدئید و فعالیت آنزیم های آنتی‌اکسیدان در ردۀ سلولی نوروبلاستومای انسانی تیمارشده با آستاگزانتین. مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1403; 32 (3) :12-20

URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-8198-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 32، شماره 3 - ( 5-1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.15 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4657