مقدمه: بهداشت مواد غذایی عبارت است از کلیه موازینی که رعایت آن ها در تولید، فرایند نگهداری و عرضه مواد غذایی ضروری است تا ماده غذایی سالم با کیفیت بالای بهداشتی به دست مصرف کننده برسد. این تحقیق با هدف تعیین آگاهی دانش آموزان راهنمایی مدارس خمین شهر در زمینه بهداشت مواد غذایی انجام گرفت.
مواد و روش ها: مطالعه به صورت مقطعی روی 527 دانش آموز دختر و پسر انجام گرفت. داده ها از طریق پرسش نامه در دو بخش اطلاعات دموگرافیک و سوالات آگاهی جمع آوری گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار آماری SPSS vol.16 استفاده شد.
یافته های پژوهش: میانگین نمره آگاهی دختران بیش از پسران بود، هم چنین نمره آگاهی دانش آموزان دوم راهنمایی بیشتر از سوم راهنمایی به دست آمد که از لحاظ آماری معنادار بود. آگاهی دانش آموزان در زمینه نوشیدنی مناسب 90 درصد، انواع تنقلات سالم 89 درصد، در مورد روش های پیشگیری از آلودگی مواد غذایی 36 درصد و انواع مواد غذایی که زود فاسد می شوند 50 درصد بود. بیشترین درصد منبع کسب آگاهی مربوط به مادر با 6/81 درصد و بعد از آن رابطین بهداشت با 58 درصد بود.
بحث و نتیجه گیری: افزایش آگاهی دانش آموزان به خصوص پسران در زمینه های بهداشت فردی، مواد غذایی زود فساد و علائم فساد آن ها، سالم سازی و نگهداری مواد غذایی و مصرف انواع مواد غذایی مناسب در مدرسه باید جزء برنامه های آتی قرار گیرد.
mosavi G, mostafaee G, hosain doost G, gilasi H, gharli pour Z, babaee haidar abadi A, et al . Studying the Knowledge of Middle School Students in Khomeinshahr City about Food Stuffs Hygiene. J. Ilam Uni. Med. Sci. 2014; 22 (3) :101-108 URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-2002-fa.html
موسوی سیدغلام عباس، مصطفایی غلام رضا، حسین دوست غلام رضا، گیلاسی حمیدرضا، قارلی پور ذبیح اله، بابایی حیدرآبادی اکبر، و همکاران.. بررسی آگاهی دانش آموزان راهنمایی مدارس خمین شهر در زمینه بهداشت مواد غذایی. مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1393; 22 (3) :101-108