[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations63033611
h-index2719
i10-index18679
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: دوره 22، شماره 7 - ( 12-1393 ) ::
جلد 22 شماره 7 صفحات 74-67 برگشت به فهرست نسخه ها
تعیین تاثیر عصاره متانولی مصطکی بر میزان رشد باکتری های استافیلوکوک اورئوس، استرپتوکوک موتانس،استرپتوکوک سنگوئیس و پسودوموناس آئروژینوزا
نوشین جلایرنادری* 1، محمد نیاکان2 ، مریم محمدی مطلق2
1- دانشگاه شاهد ، jalayer@shahed.ac.ir
2- دانشگاه شاهد
چکیده:   (9161 مشاهده)
مقدمه: گونه های متفاوتی از باکتری ها دربخش های مختلف حفره دهان وجود دارند که سبب بروز پوسیدگی دندان و بیماری های پریودنتال می شوند. گیاه مصطکی در طب سنتی ایران برای مشکلات لثه، تسکین دندان درد و خوشبو کردن دهان استفاده شده است. هدف از انجام این مطالعه بررسی اثرضد باکتری گیاه مصطکی برروی باکتری های استافیلوکوک اورئوس، استرپتوکوک موتانس،استرپتوکوک سنگوئیس و پسودوموناس آئروژینوزااست. مواد و روش ها: عصاره متانولی گیاه مصطکی در غلظت های 100تا 1000میلیگرم/میلی لیتر بر روی باکتریهای استافیلوکوک اورئوس، استرپتوکوک موتانس،استرپتوکوک سنگوئیسوپسودوموناس آئروژینوزا تاثیر داده شد. روش های چاهک گذاری و انتشار دیسک برای بررسی اثر ضد باکتری مصطکی به کار رفتند. کمترین غلظتی که سبب ممانعت از رشد باکتری می شود وحداقل غلظت کشندگی باکتری تعیین گردید. یافته های پژوهش: استرپتوکوک موتانس و پسودوموناس آئروژینوزا به مصطکی حساس نبودند. استافیلوکوک اورئوس و استرپتوکوک سنگوئیس در رقت های50، 100 و 1000 میلی گرم/میلی لیترحساسیت نشان دادند.در روش دیسک هاله عدم رشد فقط در غلظت 100 میلی گرم/میلی لیتر در محیط کشت استرپتوکوک سنگوئیس ایجاد شده بود. قطر هاله عدم رشد 17 میلیمتر بود. حداقل غلظت مهارکنندگی باکتری در غلظت 1000 میلی گرم/میلی لیتر برای استرپتوکوکوس سنگوئیس به دست آمد. سایر باکتری ها در تمامی غلظت ها رشد کرده بودند. بحث و نتیجه گیری: عصاره متانولی مصطکی در برخی غلظت ها تاثیر ضد باکتری بر روی استافیلوکوک اورئوس واسترپتوکوک سنگوئیس دارد اما فاقد اثر ضد باکتری بر استرپتوکوک موتانسوپسودوموناس است.
واژه‌های کلیدی: مصطکی، اثر ضدباکتریال، حفره دهان
متن کامل [PDF 487 kb]   (2676 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبشناسی
دریافت: 1392/10/23 | پذیرش: 1393/4/30 | انتشار: 1393/12/16
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jalayer Naderi N, Niakan M, Mohamadi Motlagh M. Determination of Antibacterial Activity of Pistacia lentiscus Methanolic Extract on Staphylococcus aureus, Streptococcus mutans, Streptococcus sanguis , Pseudomonas aeruginosa. J. Ilam Uni. Med. Sci. 2015; 22 (7) :67-74
URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-1500-fa.html

جلایرنادری نوشین، نیاکان محمد، محمدی مطلق مریم. تعیین تاثیر عصاره متانولی مصطکی بر میزان رشد باکتری های استافیلوکوک اورئوس، استرپتوکوک موتانس،استرپتوکوک سنگوئیس و پسودوموناس آئروژینوزا. مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1393; 22 (7) :67-74

URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-1500-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 22، شماره 7 - ( 12-1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.17 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4643