[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations63213630
h-index2719
i10-index18779
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: دوره 21، شماره 6 - ( آذر ماه 1392 ) ::
جلد 21 شماره 6 صفحات 49-42 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی عوامل خطر شیوع وبا در کاشان
حمیدرضا گیلاسی ، علی مرادی ، محبوبه حیدریان ، رضا رزاقی ، ذبیح اله قارلی پور ، اصغر اشرفی حافظ* 1
1- ، ashrafihafez@gmail.com
چکیده:   (10921 مشاهده)
مقدمه: وبا بیماری باکتریایی حاد روده ای است که نشانه های آن ناگهانی و با مدفوع روان، آبکی، بدون درد و استفراغ گاه به گاه شروع می شود. عامل ایجاد کننده بیماری نوعی باسیل گرم منفی بنام ویبریوکلرا(vibrio cholera) می باشد. این میکروب در طول تاریخ همه گیری هایی را باعث شده است و هم چنان یک مشکل بهداشتی عمده ملی در افریقا، آسیا و آمریکای لاتین می باشد. مطالعه حاضر به منظور تعیین ارتباط عوامل خطر بیماری وبا با بروز اپیدمی در شهرستان کاشان طراحی و اجرا گردیده است. مواد و روش ها: در این مطالعه مورد شاهدی مبتنی بر جامعه 44 بیمار مبتلا به بیماری وبا به عنوان مورد و 44 نفر سالم از نظر وبا در شهرستان کاشان در سال 1384 به عنوان شاهد بررسی شدند. تایید تشخیص بر اساس برنامه کشوری مبارزه با وبا و به وسیله آزمایش مدفوع در دو گروه بود. عوامل خطر وبا به وسیله مصاحبه بررسی گردید. داده ها پس از جمع آوری وارد کامپیوتر شده و به وسیله نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. برای تعیین ارتباط متغیرها از رگرسیون لجستیک استفاده شد. سطح معنی داری P‏<0.05 در نظر گرفته شد. یافته های پژوهش: آنالیز داد ها نشان داد بیماری وبا در افراد مورد مطالعه با شغل، منبع آب آشامیدنی، سابقه مصرف سبزیجات و هویج از نظر آماری ارتباط معناداری داشته است. پس از حذف اثر متغیرهای مخدوش کننده با استفاده از مدل رگرسیون لجستیک مشاهده شد که ابتلا به بیماری وبا با مصرف سبزیجات(OR=22.93)، آب هویج(OR=5.32) و یخ قالبی(OR=5.00) رابطه آماری خود را حفظ کرده است. بحث و نتیجه گیری: جهت مشخص کردن تعیین کننده های یک اپیدمی و فراهم آمدن اطلاعات لازم برای تصمیم گیری به موقع، انجام مطالعات سریع و کم هزینه ای از قبیل مطالعه موردی شاهدی یا مقطعی توصیه می شود. با انجام این مطالعه اطلاعات مناسبی در زمینه عوامل خطر بیماری در اپیدمی سپری شده، در اختیار مقامات بهداشتی منطقه قرار گرفت که نقش حیاتی در کنترل اپیدمی‌ های احتمالی آینده ایفا می نماید
واژه‌های کلیدی: وبا، التور، اپیدمی، عوامل خطر
متن کامل [PDF 448 kb]   (2897 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: بهداشت محیط
دریافت: 1392/9/26 | پذیرش: 1392/9/26 | انتشار: 1392/9/26
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

gilasi H, moradi A, haidarian M, razaghi R, gharlipour Z, ashrafi hafez ش. Evaluation the Risk Factors of Cholera Outbreak in Kashan . J. Ilam Uni. Med. Sci. 2013; 21 (6) :42-49
URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-1411-fa.html

گیلاسی حمیدرضا، مرادی علی، حیدریان محبوبه، رزاقی رضا، قارلی پور ذبیح اله، اشرفی حافظ اصغر. بررسی عوامل خطر شیوع وبا در کاشان. مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1392; 21 (6) :42-49

URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-1411-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 21، شماره 6 - ( آذر ماه 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.16 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4646