[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 22، شماره 2 - ( 3-1393 ) ::
جلد 22 شماره 2 صفحات 32-38 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر عصاره ریشه بادام کوهی (Amygdalus lycioides) بر میزان قند خون در موش‏های صحرایی سالم و دیابتی
نعمت اله غیبی، محمد صوفی آبادی 1، مجید سیرتی ثابت، حسن جهانی هاشمی4، محمد حسن کریم فر
1- ، mohasofi@yahoo.com
چکیده:   (6985 مشاهده)
چکیده مقدمه: بادام کوهی گیاهی سنتی است که به عنوان کاهنده قند خون و درمان دیابت در ایران استفاده می‏شود. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر عصاره ریشه بادام کوهی و ماده موثره آن، آمیگدالین، بر قند خون در موش‏های سفید صحرایی سالم و دیابتی انجام پذیرفت. مواد و روش‏‏ها: 48 سر موش سفید صحرایی نر(180-250 گرم) نژاد NMRI ابتدا به دو گروه سالم و دیابتی مجزا و سپس هر کدام از آنها به سه زیرگروه دریافت کننده سالین(5/0 میلی لیتر)، دریافت کننده آمیگدالین (تزریق روزانه 100 میلی‏گرم بر کیلوگرم به مدت یک هفته) و دریافت کننده عصاره گیاه بادام کوهی (گاواژ دهانی به مدت یک هفته و با دوز 100 میلی‏گرم بر کیلوگرم ) تقسیم شدند. القا دیابت با تزریق تک دوز استروپتوزتوسین (60 میلی‏گرم بر کیلوگرم/ درون صفاقی) صورت گرفت. غلظت گلوکز خون با استفاده از کیت و روش گلوکز اکسیداز و اندازه‏گیری میزان جذب در طول موج 520 نانومتر توسط اسپکتروفتومتر در زمان‏های 4، 8 ، 24 ساعت و یک هفته بعد از آخرین تیمار با سالین، آمیگدالین و عصاره اندازه‏گیری گردید. داده‌ها با استفاده از آزمون‌های آماری تی، آنالیز واریانس یک طرفه و دانت تجزیه و تحلیل شدند . یافته های پژوهش: تیمار حیوانات دیابتی با آمیگدالین و عصاره بادام کوهی باعث کاهش معنی‏دار گلوکز سرم در بازه‏های زمانی 4 و 8 ساعت بعد از آخرین تیمار با این ترکیبات در مقایسه با گروه سالین‏گردید(0001/0 P<). ولی در دو بازه زمانی 24 ساعت و یک هفته بعد تفاوت آماری بین گروه ها مشاهده نشد. نتیجه‏گیری: عصاره بادام تلخ و ماده موثره آن، آمیگدالین توانایی کاهش قند خون موش‏های صحرایی دیابتی را دارند. .
واژه‌های کلیدی: واژه‏‏های کلیدی: عصاره بادام کوهی، دیابت قندی، گلوکز، موش صحرایی
متن کامل [PDF 395 kb]   (2273 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی
دریافت: ۱۳۹۲/۷/۱۶ | پذیرش: ۱۳۹۲/۱۲/۱۳ | انتشار: ۱۳۹۳/۳/۱۹
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

ghaibi N, sofi abadi M, sirati sabet M, jahani hashemi H, karimfar M. Study of amygdalus lycioides root extract on blood glucose concentration in intact and diabetic rats. sjimu. 2014; 22 (2) :32-38
URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-1237-fa.html

غیبی نعمت اله، صوفی آبادی محمد، سیرتی ثابت مجید، جهانی هاشمی4 حسن، کریم فر محمد حسن. بررسی اثر عصاره ریشه بادام کوهی (Amygdalus lycioides) بر میزان قند خون در موش‏های صحرایی سالم و دیابتی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1393; 22 (2) :32-38

URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-1237-fa.html



دوره 22، شماره 2 - ( 3-1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پزوهشی دانشگاه علوم پزشکی ایلام scientific journal of ilam university of medical sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.23 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3781