[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations63203627
h-index2719
i10-index18779
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: دوره 22، شماره 2 - ( 3-1393 ) ::
جلد 22 شماره 2 صفحات 38-32 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر عصاره ریشه بادام کوهی (Amygdalus lycioides) بر میزان قند خون در موش‏های صحرایی سالم و دیابتی
نعمت اله غیبی ، محمد صوفی آبادی* 1، مجید سیرتی ثابت ، حسن جهانی هاشمی4 ، محمد حسن کریم فر
1- ، mohasofi@yahoo.com
چکیده:   (22343 مشاهده)
چکیده مقدمه: بادام کوهی گیاهی سنتی است که به عنوان کاهنده قند خون و درمان دیابت در ایران استفاده می‏شود. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر عصاره ریشه بادام کوهی و ماده موثره آن، آمیگدالین، بر قند خون در موش‏های سفید صحرایی سالم و دیابتی انجام پذیرفت. مواد و روش‏‏ها: 48 سر موش سفید صحرایی نر(180-250 گرم) نژاد NMRI ابتدا به دو گروه سالم و دیابتی مجزا و سپس هر کدام از آنها به سه زیرگروه دریافت کننده سالین(5/0 میلی لیتر)، دریافت کننده آمیگدالین (تزریق روزانه 100 میلی‏گرم بر کیلوگرم به مدت یک هفته) و دریافت کننده عصاره گیاه بادام کوهی (گاواژ دهانی به مدت یک هفته و با دوز 100 میلی‏گرم بر کیلوگرم ) تقسیم شدند. القا دیابت با تزریق تک دوز استروپتوزتوسین (60 میلی‏گرم بر کیلوگرم/ درون صفاقی) صورت گرفت. غلظت گلوکز خون با استفاده از کیت و روش گلوکز اکسیداز و اندازه‏گیری میزان جذب در طول موج 520 نانومتر توسط اسپکتروفتومتر در زمان‏های 4، 8 ، 24 ساعت و یک هفته بعد از آخرین تیمار با سالین، آمیگدالین و عصاره اندازه‏گیری گردید. داده‌ها با استفاده از آزمون‌های آماری تی، آنالیز واریانس یک طرفه و دانت تجزیه و تحلیل شدند . یافته های پژوهش: تیمار حیوانات دیابتی با آمیگدالین و عصاره بادام کوهی باعث کاهش معنی‏دار گلوکز سرم در بازه‏های زمانی 4 و 8 ساعت بعد از آخرین تیمار با این ترکیبات در مقایسه با گروه سالین‏گردید(0001/0 P<). ولی در دو بازه زمانی 24 ساعت و یک هفته بعد تفاوت آماری بین گروه ها مشاهده نشد. نتیجه‏گیری: عصاره بادام تلخ و ماده موثره آن، آمیگدالین توانایی کاهش قند خون موش‏های صحرایی دیابتی را دارند. .
واژه‌های کلیدی: واژه‏‏های کلیدی: عصاره بادام کوهی، دیابت قندی، گلوکز، موش صحرایی
متن کامل [PDF 395 kb]   (8167 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی
دریافت: 1392/7/16 | پذیرش: 1392/12/13 | انتشار: 1393/3/19
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

ghaibi N, sofi abadi M, sirati sabet M, jahani hashemi H, karimfar M. Study of amygdalus lycioides root extract on blood glucose concentration in intact and diabetic rats. J. Ilam Uni. Med. Sci. 2014; 22 (2) :32-38
URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-1237-fa.html

غیبی نعمت اله، صوفی آبادی محمد، سیرتی ثابت مجید، جهانی هاشمی4 حسن، کریم فر محمد حسن. بررسی اثر عصاره ریشه بادام کوهی (Amygdalus lycioides) بر میزان قند خون در موش‏های صحرایی سالم و دیابتی. مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1393; 22 (2) :32-38

URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-1237-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 22، شماره 2 - ( 3-1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.15 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4646