[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 26، شماره 6 - ( 12-1397 ) ::
جلد 26 شماره 6 صفحات 86-98 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی فیتوشیمیایی و تشخیص کورکومینوییدها در عصاره زردچوبه(Curcuma longa L.) به روش سوکسله و مقایسه محتوای فلاونوئیدی و فلاونولی در روش ‌های مختلف عصاره ‌گیری
سمانه نوری1 ، علیرضا کیاست1، مریم کلاهی 2، رویا میرزاجانی1، منصور سیدنژاد3
1- گروه شیمی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
2- گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران ، m.kolahi@scu.ac.ir
3- گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
چکیده:   (191 مشاهده)
مقدمه: زردچوبه با نام علمی Curcuma longa L.  متعلق به خانواده زنجبیل می‌باشد. نوع روش استخراج بر درصد و نوع ترکیبات شیمیایی موجود در عصاره گیاه مؤثر است. هدف از این مطالعه بررسی فیتوشیمیایی عصاره سوکسله زردچوبه با استفاده از روش‌های دستگاهی مختلف و اندازه‌گیری محتوای فلاونوئیدی و فلاونولی در روش‌های مختلف عصاره‌گیری است.
مواد و روش‌ها: آزمون‌های فیتوشیمیایی به منظور تعیین متابولیت‌های ثانویه بر روی عصاره سوکسله اتانولی این گیاه انجام شد و روش‌های آنالیز دستگاهی مختلف به منظور تاییدی بر وجود کورکومینوئیدها بر روی این عصاره صورت گرفت. محتوای فلاونوئیدی و فلاونولی عصاره‌ها با روش‌های مختلف عصاره‌گیری (ماسراسیون، اولتراسونیک و سوکسله) با استفاده از استاندارد کوئرستین سنجیده شد.
یافته‏های پژوهش: نتایج به دست آمده از بررسی فیتوشیمیایی، حضور ترکیبات آلکالوئیدی، فلاونوئیدی و گلیکوزیدی و عدم حضور ترکیبات تاننی و ساپونینی در عصاره‌ی سوکسله اتانولی را تایید میکند. یافته‌های IR، UV، GC و GC/Mass بیانگر وجود کورکومینوئیدها در عصاره‌ی زردچوبه به روش سوکسله می‌باشد. نتایج آزمون‌های آماری نشان داد که بیشترین محتوای فلاونوئیدی و فلاونولی مربوط به عصاره استخراج شده با دو حلال هگزان و اتانول است.
بحث و نتیجه‏گیری: یافته‌های این مطالعه نشان داد که روش سوکسله علیرغم نیازمند بودن به دمای بالا و استفاده نمودن از حلال داغ، ساختار کورکومینوئیدها در این روش عصاره‌گیری حفظ شده است و این روش عصاره‌گیری می‌تواند یک روش مناسب جهت استخراج کورکومین از گیاه زردچوبه باشد. همچنین روش مناسب جهت استخراج ترکیبات فلاونوئیدی و فلاونولی، روش استخراج با دو حلال هگزان و اتانول می‌باشد.
واژه‏های کلیدی:
 
واژه‌های کلیدی: استخراج، کورکومینوئید، فلاونوئید، فلاونول، Curcuma longa L
متن کامل [PDF 1116 kb]   (85 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي |
دریافت: ۱۳۹۶/۳/۳۱ | پذیرش: ۱۳۹۶/۹/۱۲
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Noori S, Kiyasat A, Kolahi M, Mirzajani R, Seydnejad M. Phytochemical Study and Recognition of Curcuminoids of Turmeric (Curcuma longa L.) Extract and Comparison of the Flavonoid and Flavanol Content Utilizing Different Extraction Methods . sjimu. 2019; 26 (6) :86-98
URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-4398-fa.html

نوری سمانه، کیاست علیرضا، کلاهی مریم، میرزاجانی رویا، سیدنژاد منصور. بررسی فیتوشیمیایی و تشخیص کورکومینوییدها در عصاره زردچوبه(Curcuma longa L.) به روش سوکسله و مقایسه محتوای فلاونوئیدی و فلاونولی در روش ‌های مختلف عصاره ‌گیری . مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1397; 26 (6) :86-98

URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-4398-fa.html



دوره 26، شماره 6 - ( 12-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پزوهشی دانشگاه علوم پزشکی ایلام scientific journal of ilam university of medical sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.25 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3855