:: دوره 26، شماره 6 - ( 12-1397 ) ::
جلد 26 شماره 6 صفحات 9-1 برگشت به فهرست نسخه ها
سنتز بیولوژیکی نانوذرات نقره از صمغ درختان و بررسی اثر ضد‌میکروبی نانوذرات نقره و مس
لطیفه پورراکبر* 1، فروغ یوسف زایی2 ، خلیل فرهادی3
1- گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران ، l.pourakbar@urmia.ac.ir
2- گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
3- گروه شیمی تجزیه، دانشکده شیمی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
چکیده:   (4396 مشاهده)

مقدمه: علاقه در استفاده از روش ­های دوستدار محیط زیست در سنتز نانوذرات بدون استفاده از مواد خطرناک برای محیط زیست و سلامت انسان رو به رشد بوده است. هدف از این مطالعه بیوسنتز نانوذرات نقره از صمغ درختان مختلف و بررسی سمیت نانوذرات و نمک ­های آن ها در برابر دو باکتری اشریشیا­کلی و استافیلوکوکوس ­اورئوس بود.
مواد و روش­ها: در این مطالعه نانوذرات نقره(SNPs) از عصاره مان بلوط و صمغ گیلاس و زرآلود سنتز شد و فعالیت ضد­باکتریایی آن ها مورد بررسی قرار گرفت. نانوذرات نقره از احیاء نیترات ­نقره تهیه شد. نانوذرات مس توسط احیاء کلرید­ مس با L-آسکوربیک ­اسید تشکیل گــــردید. مشخصه­ های نانوذرات تهیه شده با استفاده از روش اولترا­اسپکتروفتومتر و میکروسکوپ الکترونی گذاره تعیین گردید. فعالیت ضد­باکتری نانوذرات در برابر استافیلوکوکوس ­اورئوس و اشریشیاکلی مورد آزمایش قرار گرفت.
یافته ­های پژوهش: در مطالعه حاضر بیوسنتز و مشخصه­ های نانو SNPs با استفاده از صمغ گیلاس و زردآلو برای اولین بار گزارش گردید. طیف مخلوط واکنش نشان داد که ماکزیمم جذبی در طول موج 420 نانومتر بود. تصویر میکروسکوپ الکترونی گذاره نشان داد که نانوذرات تشکیل شده کروی شکل با اندازه 10 تا 30 نانومتر بود. باکتری­ های اشریشیا­کلی و استافیلوکوکوس ­اورئوس حساسیت واضحی را نسبت به نانوذرات نقره و مس نشان دادند که اثر نانوذرات نقره نسبت به مس مشهودتر بود. آنالیز داده­ ها نشان داد که کلرید ­مس و نیترات ­نقره اثر بازدارندگی کمتری نسبت به نانوذرات داشتند.
 بحث و نتیجه­ گیری: نتایج ما نشان داد که میکروارگانیسم­ ها در برابر نانوذرات مورد آزمایش حساس بودند. به هر حال باکتری اشریشیا­کلی از حساسیت بیشتری نسبت به  استافیلوکوکوس­اورئوس به هر دو نانوذره نشان داد.
 

واژه‌های کلیدی: نانوذرات نقره و مس، فعالیت ضد‌میکروب، صمغ درختان
متن کامل [PDF 807 kb]   (1556 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1396/1/30 | پذیرش: 1396/6/14 | انتشار: 1397/12/24



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 26، شماره 6 - ( 12-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها