1- گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران ، l.pourakbar@urmia.ac.ir 2- گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران 3- گروه شیمی تجزیه، دانشکده شیمی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
چکیده: (4588 مشاهده)
مقدمه:علاقه در استفاده از روش های دوستدار محیط زیست در سنتز نانوذرات بدون استفاده از مواد خطرناک برای محیط زیست و سلامت انسان رو به رشد بوده است. هدف از این مطالعه بیوسنتز نانوذرات نقره از صمغ درختان مختلف و بررسی سمیت نانوذرات و نمک های آن ها در برابر دو باکتری اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس بود. مواد و روشها:در این مطالعه نانوذرات نقره(SNPs) از عصاره مان بلوط و صمغ گیلاس و زرآلود سنتز شد و فعالیت ضدباکتریایی آن ها مورد بررسی قرار گرفت. نانوذرات نقره از احیاء نیترات نقره تهیه شد. نانوذرات مس توسط احیاء کلرید مس با L-آسکوربیک اسید تشکیل گــــردید. مشخصه های نانوذرات تهیه شده با استفاده از روش اولترااسپکتروفتومتر و میکروسکوپ الکترونی گذاره تعیین گردید. فعالیت ضدباکتری نانوذرات در برابر استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیاکلی مورد آزمایش قرار گرفت. یافته های پژوهش:در مطالعه حاضر بیوسنتز و مشخصه های نانو SNPs با استفاده از صمغ گیلاس و زردآلو برای اولین بار گزارش گردید. طیف مخلوط واکنش نشان داد که ماکزیمم جذبی در طول موج 420 نانومتر بود. تصویر میکروسکوپ الکترونی گذاره نشان داد که نانوذرات تشکیل شده کروی شکل با اندازه 10 تا 30 نانومتر بود. باکتری های اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس حساسیت واضحی را نسبت به نانوذرات نقره و مس نشان دادند که اثر نانوذرات نقره نسبت به مس مشهودتر بود. آنالیز داده ها نشان داد که کلرید مس و نیترات نقره اثر بازدارندگی کمتری نسبت به نانوذرات داشتند. بحث و نتیجه گیری:نتایج ما نشان داد که میکروارگانیسم ها در برابر نانوذرات مورد آزمایش حساس بودند. به هر حال باکتری اشریشیاکلیاز حساسیت بیشتری نسبت به استافیلوکوکوساورئوس به هر دو نانوذره نشان داد.
Porakbar L, Yosefzaei F, Farhadi K. Biosynthesis of Silver Nanoparticles from Tree Gum Extracts
and Evaluation of Antibacterial Properties of Silver
and Copper Nanoparticles
. J. Ilam Uni. Med. Sci. 2019; 26 (6) :1-9 URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-4264-fa.html
پورراکبر لطیفه، یوسف زایی فروغ، فرهادی خلیل. سنتز بیولوژیکی نانوذرات نقره از صمغ درختان و بررسی
اثر ضدمیکروبی نانوذرات نقره و مس
. مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1397; 26 (6) :1-9