1- گروه زیست شناسی، واحد علوم و تحقیقات کردستان، دانشگاه آزاداسلامی، سنندج، ایران 2- گروه شیمی، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران ، mohammadpiltan@yahoo.com 3- گروه زیست شناسی، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران
چکیده: (4723 مشاهده)
مقدمه:افزایش مقاومت دارویی علیه آنتی بیوتیک ها در اکثر باکتری ها منجر به توسعه ترکیب های ضد میکروبی شده است. هدف از این مطالعه سنتز و بررسی خواص ضد باکتری دسته ای جدید از مشتقات 2-آمینو-5-نیترو تیوفن ها بر سوش های استاندارد باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیاکلی می باشد. مواد و روش ها: در مرحله اول مشتقات 2-آمینو-5-نیترو تیوفن ها سنتز شدند. ساختار این مشتقات توسط داده های طیف 1HNMR و 13CNMR و IR مورد شناسایی و تائید قرار گرفت. در مرحله دوم فعالیت ضد باکتریایی ترکیبات سنتز شده به روش انتشار در آگار دیسک(دیفیوژن) و رقت سازی سریالی(دایلوشن) بررسی گردید. یافته های پژوهش: ترکیبات 4a-e از واکنش بین مالونیتریل، آریل ایزوتیوسیانات ها و برومو نیترومتان در مجاورت باز سدیم اتوکسید و حلال اتانول سنتز شدند و بررسی خواص ضد باکتری آن ها نشان داد که تمامی ترکیبات سنتز شده بر روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس تاثیر دارند. مطالعات ارتباط ساختار-فعالیت نشان داد که نوع استخلاف بر روی حلقه فنیل می تواند بر روی فعالیت ضد باکتریایی ترکیبات سنتز شده اثر بگذارد. بحث و نتیجه گیری: مطالعات ارتباط ساختار-فعالیت ترکیبات سنتز شده نشان داد بیشترین اثر مربوط به ترکیب 4a بر روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس بود در حالی که این ترکیب اثری بر روی باکتری اشریشیاکلی ندارد. ترکیبات 4c و 4d اثر بیشتری بر روی باکتری اشریشیاکلی دارند در حالی که ترکیبات 4b و4e بر روی هر دو باکتری(استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیاکلی) تقریباً اثر یکسانی دارند.
Rahimizadeh S, Piltan M, Mirzaie S. Synthesis and Investigation of Anti-Bacterial Effects of 2-amino-5-Nitrothiophene Derivatives
. J. Ilam Uni. Med. Sci. 2018; 26 (2) :126-132 URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-4046-fa.html
رحیمی زاده سونیا، پیل تن محمد، میرزایی ساکو. سنتز و بررسی خواص ضد باکتریایی مشتقات 2-آمینو-5-نیترو تیوفن ها. مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1397; 26 (2) :126-132