[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations63163624
h-index2719
i10-index18678
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: دوره 26، شماره 2 - ( 3-1397 ) ::
جلد 26 شماره 2 صفحات 132-126 برگشت به فهرست نسخه ها
سنتز و بررسی خواص ضد باکتریایی مشتقات 2-آمینو-5-نیترو تیوفن ها
سونیا رحیمی زاده1 ، محمد پیل تن* 2، ساکو میرزایی3
1- گروه زیست شناسی، واحد علوم و تحقیقات کردستان، دانشگاه آزاداسلامی، سنندج، ایران
2- گروه شیمی، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران ، mohammadpiltan@yahoo.com
3- گروه زیست شناسی، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران
چکیده:   (4240 مشاهده)

مقدمه: افزایش مقاومت دارویی علیه آنتی بیوتیک­ ها در اکثر باکتری ها منجر به توسعه ترکیب­ های ضد میکروبی شده است. هدف از این مطالعه سنتز و بررسی خواص ضد باکتری دسته ای جدید از مشتقات 2-آمینو-5-نیترو تیوفن­ ها بر سوش­ های استاندارد باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیاکلی می ­باشد.
مواد و روش ها: در مرحله‌ اول مشتقات 2-آمینو-5-نیترو تیوفن ها سنتز شدند. ساختار این مشتقات توسط داده‌ های طیف 1HNMR و 13CNMR و IR مورد شناسایی و تائید قرار گرفت. در مرحله دوم فعالیت ضد باکتریایی ترکیبات سنتز شده به روش انتشار در آگار دیسک(دیفیوژن) و رقت سازی سریالی(دایلوشن) بررسی گردید.
یافته­ های پژوهش: ترکیبات 4a-e از واکنش بین مالونیتریل، آریل ایزوتیوسیانات ­ها و برومو نیترومتان در مجاورت باز سدیم اتوکسید و حلال اتانول سنتز شدند و بررسی خواص ضد باکتری آن ها نشان داد که تمامی ترکیبات سنتز شده بر روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس تاثیر دارند. مطالعات ارتباط ساختار-فعالیت نشان داد که نوع استخلاف بر روی حلقه فنیل می تواند بر روی فعالیت ضد باکتریایی ترکیبات سنتز شده اثر بگذارد.
بحث و نتیجه گیری: مطالعات ارتباط ساختار-فعالیت ترکیبات سنتز شده نشان داد بیشترین اثر مربوط به ترکیب 4a بر روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس بود در حالی که این ترکیب اثری بر روی باکتری اشریشیاکلی ندارد. ترکیبات 4c و 4d اثر بیشتری بر روی باکتری اشریشیاکلی دارند در حالی که ترکیبات 4b و4e  بر روی هر دو باکتری(استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیاکلی) تقریباً اثر یکسانی دارند.

واژه‌های کلیدی: استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیاکلی، ضدباکتریایی، 2-آمینو-5-نیترو تیوفن
متن کامل [PDF 726 kb]   (958 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1395/10/15 | پذیرش: 1395/10/27 | انتشار: 1397/3/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahimizadeh S, Piltan M, Mirzaie S. Synthesis and Investigation of Anti-Bacterial Effects of 2-amino-5-Nitrothiophene Derivatives . J. Ilam Uni. Med. Sci. 2018; 26 (2) :126-132
URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-4046-fa.html

رحیمی زاده سونیا، پیل تن محمد، میرزایی ساکو. سنتز و بررسی خواص ضد باکتریایی مشتقات 2-آمینو-5-نیترو تیوفن ها. مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1397; 26 (2) :126-132

URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-4046-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 26، شماره 2 - ( 3-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.16 seconds with 40 queries by YEKTAWEB 4646