[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations68044041
h-index2721
i10-index20498
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: دوره 24، شماره 5 - ( 9-1395 ) ::
جلد 24 شماره 5 صفحات 7-1 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر عصاره هیدروالکلی گیاهان اسپند و دارفلفل بر میزان پروفایل های لیپیدی خون در موش نر نژاد NMRI
طیبه بهرامی1 ، نامدار یوسف وند2 ، دلارام اسلیمی اصفهانی* 3، شهربانو عریان1
1- گروه علوم جانوری، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
2- گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
3- گروه علوم جانوری، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران ، eslimid@yahoo.com
چکیده:   (7601 مشاهده)

مقدمه: بیماری های قلبی- عروقی از جمله آترواسکلروز طی سال های اخیر افزایش یافته است. این بیماری ها با افزایش سطح لیپوپروتئین با دانسیته پایین(LDL) مرتبط می باشند. گیاهان اسپند و دارفلفل به عنوان کاهنده چربی های خون در طب سنتی مورد استفاده قرار می گیرند، در این راستا مطالعه حاضر بر آن بود که اثر عصاره اتانولی گیاهان اسپند و دارفلفل را بر میزان کلسترول، تری گلیسرید، LDL، HDL و VLDL خون مورد بررسی قرار دهد.

مواد و روش ها: در این تحقیق موش های کوچک نر نژاد NMRI به یک گروه کنترل و سه گروه مورد آزمایش تقسیم شدند. گروه اول عصاره هیدروالکلی گیاه اسپند با غلظت 200 میلیگرم/لیتر(حدود mg/kg40)، گروه دوم عصاره هیدروالکلی گیاه دارفلفل با غلظت 200 میلیگرم/لیتر(حدود mg/kg40) و گروه سوم ترکیب این دو عصاره را با همین غلظت(حدود mg/kg40) روزانه به صورت محلول در آب آشامیدنی دریافت کردند. دوره تیمار 30 روز بود. جهت سنجش فاکتورها در سرم از روش کالریمتری استفاده و داده ها توسط آنالیز واریانس یک طرفه و تست توکی تجزیه و تحلیل شدند

یافته های پژوهش: با توجه به داده ها، کاهش معنی داری(P<0.05) در سطح کلسترول وLDL  در هر سه گروه دریافت کننده عصاره گیاهان اسپند، دارفلفل و ترکیب هر دو نسبت به گروه کنترل مشاهده شد. هم چنین ترکیب هر دو عصاره باعث کاهش LDL نسبت به عصاره هر یک از این گیاهان به تنهایی شدند ولی در میزانHDL ، تری گلیسرید و VLDL محاسبه شده اختلاف معنی داری مشاهده نگردید.

بحث و نتیجهگیری: با توجه به کاهش میزان کلسترول و LDL سرم پس از کاربرد عصاره گیاهان اسپند و دارفلفل در این تحقیق، این ترکیبات می توانند به عنوان ترکیبات کاهنده کلسترول و LDL پیشنهاد شوند. 

واژه‌های کلیدی: اسپند، دارفلفل، کلسترول، HDL، LDL
متن کامل [PDF 442 kb]   (4733 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی
دریافت: 1393/11/30 | پذیرش: 1394/10/5 | انتشار: 1395/9/21
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bahrami T, Yousefvand N, Eslimiesfahani D, Oryan S. The Effects of Hydroalcholic Extracts of Peganumharmala and Piper Longum on Blood Lipids Profile in Male NMRI Mice. J. Ilam Uni. Med. Sci. 2016; 24 (5) :1-7
URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-2520-fa.html

بهرامی طیبه، یوسف وند نامدار، اسلیمی اصفهانی دلارام، عریان شهربانو. اثر عصاره هیدروالکلی گیاهان اسپند و دارفلفل بر میزان پروفایل های لیپیدی خون در موش نر نژاد NMRI. مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1395; 24 (5) :1-7

URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-2520-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 24، شماره 5 - ( 9-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.15 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4666