بررسی اثر عصاره ریشه بادام کوهی (Amygdalus lycioides) بر میزان قند خون در موشهای صحرایی سالم و دیابتی
|
نعمت اله غیبی ، محمد صوفی آبادی* 1، مجید سیرتی ثابت ، حسن جهانی هاشمی4 ، محمد حسن کریم فر |
1- ، mohasofi@yahoo.com |
|
چکیده: (23048 مشاهده) |
چکیده
مقدمه: بادام کوهی گیاهی سنتی است که به عنوان کاهنده قند خون و درمان دیابت در ایران استفاده میشود. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر عصاره ریشه بادام کوهی و ماده موثره آن، آمیگدالین، بر قند خون در موشهای سفید صحرایی سالم و دیابتی انجام پذیرفت.
مواد و روشها: 48 سر موش سفید صحرایی نر(180-250 گرم) نژاد NMRI ابتدا به دو گروه سالم و دیابتی مجزا و سپس هر کدام از آنها به سه زیرگروه دریافت کننده سالین(5/0 میلی لیتر)، دریافت کننده آمیگدالین (تزریق روزانه 100 میلیگرم بر کیلوگرم به مدت یک هفته) و دریافت کننده عصاره گیاه بادام کوهی (گاواژ دهانی به مدت یک هفته و با دوز 100 میلیگرم بر کیلوگرم ) تقسیم شدند. القا دیابت با تزریق تک دوز استروپتوزتوسین (60 میلیگرم بر کیلوگرم/ درون صفاقی) صورت گرفت. غلظت گلوکز خون با استفاده از کیت و روش گلوکز اکسیداز و اندازهگیری میزان جذب در طول موج 520 نانومتر توسط اسپکتروفتومتر در زمانهای 4، 8 ، 24 ساعت و یک هفته بعد از آخرین تیمار با سالین، آمیگدالین و عصاره اندازهگیری گردید. دادهها با استفاده از آزمونهای آماری تی، آنالیز واریانس یک طرفه و دانت تجزیه و تحلیل شدند .
یافته های پژوهش: تیمار حیوانات دیابتی با آمیگدالین و عصاره بادام کوهی باعث کاهش معنیدار گلوکز سرم در بازههای زمانی 4 و 8 ساعت بعد از آخرین تیمار با این ترکیبات در مقایسه با گروه سالینگردید(0001/0 P<). ولی در دو بازه زمانی 24 ساعت و یک هفته بعد تفاوت آماری بین گروه ها مشاهده نشد.
نتیجهگیری: عصاره بادام تلخ و ماده موثره آن، آمیگدالین توانایی کاهش قند خون موشهای صحرایی دیابتی را دارند.
. |
|
واژههای کلیدی: واژههای کلیدی: عصاره بادام کوهی، دیابت قندی، گلوکز، موش صحرایی |
|
متن کامل [PDF 395 kb]
(8468 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
فیزیولوژی دریافت: 1392/7/16 | پذیرش: 1392/12/13 | انتشار: 1393/3/19
|
|
|
|