تخلیص فریتین از کبد گوسفند و گزارش فعالیت پراکسیدازی مجموعه هیم-فریتین
سمیرا رنجبر ، مرتضی جعفری ، رضا خدارحمی* 1، زهرا زارعی ، محمدرضا اشرفی ، سید شهرام میر اقا یی
1- ، rkhodarahmi@mbrc.ac.ir
مقدمه: فریتین(یک پروتئین 24 زیر واحدی با وزن مولکولی 450 کیلودالتون) از زنجیره های سبک و سنگین تشکیل شده است و نقش مهم و اساسی در ذخیره آهن دارد به طوری که می تواند حداکثر 4500 یون فریک(Fe3+) را در درون ساختار خود ذخیره کند. هدف از انجام این تحقیق، تخلیص فریتین از کبد(بافتی که حاوی مقدار زیادی فریتین می باشد) با بازده و خلوص بالا و بررسی فعالیت پراکسیدازی احتمالی آن بود. مواد و روش ها: جهت جداسازی سازی موفق فریتین ویژگی بارز آن(مقاومت حرارتی بالا تا دمای حدود °C80) را برگزیدیم و خالص سازی را در دو مرحله تیمار حرارتی همراه با رسوب دهی با سولفات آمونیوم و کروماتوگرافی تعویض آنیونی(DEAE- سلولز) تکمیل گردید. یافته های پژوهش: فریتین به طور موفق و با خلوص تقریباً 95 درصــد خالــص شــد که الکتروفورز (SDS-PAGE) موفقیت این خالص سازی را تایید نمود. هم چنین در مطالعه حاضر فعالیت پراکسیدازی کمپلکس هیم-فریتین برای اولین بارگزارش شده است. بحث و نتیجه گیری: از آن جایی که فریتین به طور وسیع در زمینه های تشخیصی و هم چنین تحقیقاتی مورد استفاده قرار می گیرد، خالص سازی آن اهمیت زیادی دارد. استرس اکسیداتیو، به عنوان مهم ترین دلیل بیماری های عصبی ممکن است با غلظت افزایش یافته فریتین در بیماری آلزایمر مرتبط باشد.
واژه‌های کلیدی: فریتین، تخلیص، کروماتوگرافی تعویض آنیونی، فعالیت پراکسیدازی
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: باكتري شناسي اختصاصي
دریافت: 1391/12/2 | پذیرش: 1391/12/27 | انتشار: 1391/12/27

Ranjbar S, Jaafari M, Khodarahmi R, Zarei Z, Ashrafi M, Miraghaei S S. Purification of Ferritin From Sheep Liver and The Report of Peroxidase Activity of Heme-Ferritin Complex. J. Ilam Uni. Med. Sci. 2013; 20 (4) :117-126