[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations68983526
h-index2919
i10-index19978
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: دوره 33، شماره 1 - ( 1-1404 ) ::
جلد 33 شماره 1 صفحات 17-1 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر کارواکرول به‌عنوان ترکیب پلی‌فنلی اصلی آویشن مرتعی بر مهار رشد باکتری‌ها
سمیه فرهمند*1 ، فرشید رضایی2 ، ایرج علیپور فرد3
1- گروه زیست‌شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران ، s.farahmand@pnu.ac.ir
2- گروه زیست‌شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
3- موسسه شیمی فیزیک ،آکادمی علوم لهستان، ورشو، لهستان
چکیده:   (136 مشاهده)
مقدمه: با توجه به مقاومت روزافزون باکتری‌های بیماری‌زا نسبت به آنتی‌بیوتیک‌ها ضرورت دارد تا گیاهان دارویی حاوی آثار ضد‌‌باکتریایی شناسایی شوند. هدف از این مطالعه مقایسۀ اثر مهاری عطرمایۀ آویشن مرتعی نسبت به آنتی‌بیوتیک‌های رایج در برابر باکتری‌های اشریشیا کلی و استافیلوکوکوس اورئوس است.
مواد و روش­ها: این مطالعه در آزمایشگاه دانشگاه پیام نور استان تهران در سال 1401، به روش تجربی انجام‌شده است. بدین منظور، برگ و ساقۀ گیاه آویشن مرتعی از ارتفاعات کرمانشاه در مرحلۀ گلدهی کامل جمع‌آوری گردید. اسانس‌گیری با روش تقطیر با آب (طرح کلونجر) و شناسایی ترکیبات عطرمایه توسط کروماتوگرافی گازی متصل به طیف‌سنج جرمی صورت گرفت. اثر ضد‌میکروبی عطرمایۀ این گیاه در غلظت‌های متوالی 48/0 تا 250 میکرو‌گرم بر میلی‌لیتر علیه دو گونۀ باکتریایی، اشریشیا کلی و استافیلوکوکوس اورئوس، با تعیین حداقل غلظت بازدارندگی در محیط براث، حداقل غلظت کشندگی در محیط آگار و دیسک‌دیفیوژن بررسی شد و نسبت به آنتی‌بیوتیک‌های آمپی‌سیلین، سیپروفلوکساسین، اریترومایسین و سفکسیم به‌ترتیب با غلظت‌های 10، 5، 15 و 5 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر ارزیابی گردید. از آمار توصیفی و آزمون آماری ANOVA برای تجزیه‌وتحلیل آماری با نرم‌افزار SPSS vol.23 با سطح معنی‌داری 01/0 استفاده شد.
یافته ­های پژوهش: تجزیه‌وتحلیل به روش گازکروماتوگرافی جرمی نشان داد، در این‌ گونه آویشن با 42 مادۀ مؤثر، بیشترین ترکیب کارواکرول (96/66 درصد) است. غلظت‌های 250، 125 و 5/62 میلی‌گرم بر مول از عطرمایه در مهار هر دو باکتری بهتر از آنتی‌بیوتیک‌های انتخابی عمل کرده است. حداقل غلظت کشندگی برای باکتری‌های اشریشیا کلی و استافیلوکوکوس اورئوس به‌ترتیب برابر 5/62 و 81/7 میکرو‌گرم بر میلی‌لیتر بود.
بحث و نتیجه‌گیری: عطرمایۀ این گیاه در توقف رشد باکتری استافیلوکوکوس اورئوس نسبت به اشریشیا کلی مؤثرتر بود. با توجه به آثار ضدباکتریایی و آنتی‌سپتیک قابل‌توجه عطرمایۀ گیاه پیشنهاد می‌شود، آزمایش‌های بیشتری برای ارزیابی اثر آویشن مرتعی در نمونۀ حیوانی انجام گردد.
واژه‌های کلیدی: آویشن مرتعی، Jalas (Ronniger) Thymus eriocalyx، استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیا کلی، کارواکرول
متن کامل [PDF 1207 kb]   (42 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیوشیمی
دریافت: 1402/11/18 | پذیرش: 1403/7/24 | انتشار: 1404/1/27
فهرست منابع
1. Farahmand S, Rasooli A, Saffarpour M. Antifungal activities of methanolic extract of plants. EJBio. 2016; 1:42-4.
2. Farahmand S, Rezaei F, Kavosi S. Phytochemical investigation and inhibitory effect of Thymus eriocalyx (Ronniger) Jalas essential oil on the growth of bacteria (Enterococcus faecalis and Salmonella typhimurium). Eco-Phytochem J Med Plants. 2023; 11:67-78. (Persian). doi: 10.30495/ejmp 2022.1963334.1698.
3. Lotfi Vanashi A, Ghamari F, Farahmand S, Jamshidi A. Study of Antimicrobial and Antioxidant Effects and Phytochemical Characteristics of Matricaria recutita L, Nigella sativa L., Fumaria parviflora Lam and Myrtus communis L. Extracts on Pathogenic Bacteria from Human Blood and Urine Cultures. Iran J Nutr Sci Food Technol. 2023;18:39-49.
4. Zia M, Bayat M, Khalkhali H. In vitro antifungal effect of Thymus vulgaris essence on Candida albicans isolated from patients with oral candidiasis. JSKUMS. 2011;13:44-52. (Persian).
5. Sharma A, Shrestha S, Upadhyay S, Rijal P. Clinical and bacteriological profile of urinary tract infection in children at Nepal Medical College Teaching Hospital. Nepal Med Coll. J 2011; 13:24-6.
6. Davarpanah M, Bakhtiari R, Karimi M, Hosseini SF, Esmaeili A. Iranian native medicinal plants affecting Staphylococcus aureus as septic pathogens: an updated review. Egypt J Vet Sci. 2022; 53:1-8. doi: 10.21608/ejvs.2021.83742.1246.
7. Naghibi F, Mosadegh M, Mohammadi MS, Ghorbani A. Labiatae family in folk medicine in Iran: from ethnobotany to pharmacology. Iran J Pharm Res. 2005; 4:63-79. (Persian). doi: [DOI:10.22037/ijpr.2010.619.]
8. Kalvandi R, Atri M, Jamzad Z, Safikhani K. Taxonomic study of Thymus eriocalyx (Ronniger) Jalas in Iran with emphasis on Floristic marker and using special station method. TBJ. 2012; 4:63-76. doi: 20.1001.1.20088906.1391.4.10.7.6.
9. Zardini HZ, Tolueinia B, Momeni Z, Hasani Z, Hasani M. Analysis of antibacterial and antifungal activity of crude extracts from seeds of Coriandrum sativum. GJMS. 2012; 10: 167-71.
10. Atai Z, Ansari M, Mousavi A, Mirzaei A. In-vitro study of antifungal effects of selected herbal extracts on standard and wild strains of Candida albicans. J Iran Dent Assoc. 2007; 19:91-97. (Persian).
11. Foroughi A. A review on medicinal plants; An emphasis on antimicrobial effects. Vet Res. 2022; 35:2-17. (Persian). doi: 0.22092/VJ.2021.353171.1809.
12. Talei GR, Meshkatalsadat MH, Mosavi SZ. Antibacterial activity native medicinal plants extracts in Lorestan, Iran. J Gorgan Univ Med Sci. 2008; 10:31-35. (Persian).
13. Kaeidi A, Rahmani M, Hassanshahi J. The protective effect of carvacrol and thymol as main polyphenolic compounds of thyme on some biologic systems in disease condition: A narrative review. J Rafsanjan Univ Med Sci. 2020; 19:81-96. (Persian). doi:10.29252/jrums.19.1.81.
14. SamadiAfshar S, NikAkhtar A, SamadiAfshar S, Farahmand S. Antibacterial Property of Silver Nanoparticles Green Synthesized from Stachys schtschegleevii Plant Extract on Urinary Tract Infection Bacteria. Curr Microbiol. 2024; 8:135. doi: 10.1007/s00284-024-03664-2.
15. Breijyeh Z, Jubeh B, Karaman R. Resistance of gram-negative bacteria to current antibacterial agents and approaches to resolve it. Molecules. 2020; 25:1340. doi: 10.3390/molecules25061340.
16. Tache AM, Dinu LD, Vamanu E. Novel insights on plant extracts to prevent and treat recurrent urinary tract infections. Appl Sci. 2022; 12:2635. doi:10.3390/app12052635.
17. Cimolai N. MRSA and the environment: implications for comprehensive control measures. ESCMID 2008; 27:481-93. doi: 10.1007/s10096-008-0471-0.
18. Faramarz Isfahanian S, Sadrnia M, Nasri S, Sobhanian H. Antimicrobial effect of Zataria essential oil on the skin bacteria in wistar rats. J Complement Med Res. 2020; 10: 56-67.‌ doi: 10.32598/cmja.10.1.945.1.
19. Mehran M, Hoseini H, Hatami A, Taghizade M, Safaie A. Investigation of components of seven species of thyme essential oils and comparison of their antioxidant properties. J Med Plants. 2016; 15:134-40. (Persian). doi: 20.1001.1.2717204.2016.15.58.6.4.
20. Hasanloo T, Salehi M, Sepehrifar R, Farahmand S. The effect of different doses of silymarin, extracted from the seeds of the Silybum marianum L. Gaertn on the growth of 6 bacterial species. Res Med. 2014; 3894:193-9. (Persian).
21. Marouf RS, Mbarga JAM, Ermolaev AV, Podoprigora IV, Smirnova IP, Yashina NV, et al. Antibacterial activity of medicinal plants against uropathogenic Escherichia coli. J Pharm Bioallied Sci. 2022; 14:1-12. doi: 10.4103/jpbs.jpbs_124_21.
22. Duarte MCT, Leme EE, Delarmelina C, Soares AA, Figueira GM, Sartoratto A. Activity of essential oils from Brazilian medicinal plants on Escherichia coli. J Ethnopharmacol. 2007; 111:197-201. doi: 10.1016/j.jep.2006.11.034.
23. Mohammadpour G, Majd A, Najhadsatari T, Mehrabian S, Hossinzadehkalagar A. Antibacterial and antifungal effects of three genus of thyme plants and two ecotype of ziziphora and satureja bachtiarica essential oils. JSIAU. 2011; 20:111-20. (Persian).
24. Akhavan F, Tahmuzi Didehban S, Hojjati M. Antibacterial effects of thyme, savory, rosemary, mint and peppermint essential oils on five gram-positive bacteria in comparison with effects of three antibiotics on the bacteria. Iran. J Nutr Sci Food Technol. 2020; 15: 97-103 (Persian).
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA

Ethics code: باتوجه به عدم استفاده از نمونه انسانی- حیوانی نیازی به


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Farahmand S, Rezaei F, Alipourfard I. The Effect of Carvacrol as the Main Polyphenolic Compound of Thymus eriocalyx Ronniger Jalas on the Inhibition of Bacteria growth. J. Ilam Uni. Med. Sci. 2025; 33 (1) :1-17
URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-8231-fa.html

فرهمند سمیه، رضایی فرشید، علیپور فرد ایرج. اثر کارواکرول به‌عنوان ترکیب پلی‌فنلی اصلی آویشن مرتعی بر مهار رشد باکتری‌ها. مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1404; 33 (1) :1-17

URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-8231-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 33، شماره 1 - ( 1-1404 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.16 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4701