1- علوم پزشکی شهرکرد 2- علوم پزشکی شهرکرد ، mo.heydari@yahoo.com 3- علوم پزشکی تهران
چکیده: (8296 مشاهده)
مقدمه: مولتیپل اسکلروزیس (MS) بیماری است که با دمیلینه شدن پیشرونده سیستم عصبی مرکزی مشخص میگردد. این بیماری نیز مانند هر ناتوانی مزمن دیگر باعث استرس میشود و ابعاد روانشناختی بیماران از جمله ارزش گذاری به بدن و درک از حمایت اجتماعی را تحت تأثیر قرار میدهد. لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط ارزش گذاری به بدن با درک از حمایت اجتماعی در بیماران مبتلا به MS انجام پذیرفت.
مواد و روش ها : این مطالعه پژوهشی از نوع توصیفی - همبستگی بوده و در این پژوهش 395 بیمار مبتلا از انجمن MS شهر تهران با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه های ارزش گذاری به بدن و حمایت اجتماعی نورتوس بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSSنسخه 16 استفاده گردید.
یافته های پژوهش: نتایج بدست آمده نشان داد که درصد قابل توجهی از حمایت اجتماعی درک شده بیماران (5/39%) در سطح متوسط بود. با توجه به نمره ارزش گذاری به بدن (25/3 ) و میانگین کلی نمره ارزش گذاری به بدن (25/42)، بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس ارزش گذاری به بدن مطلوبی داشتند. نتایج ضریب همبستگی اسپیرمن نشان داد که بین ارزش گذاری به بدن با درک از حمایت اجتماعی (236/0 = و 001/0p =) ارتباط خطی مستقیم معنی داری وجود دارد.
بحث و نتیجه گیری: با توجه به یافته های این پژوهش، ارزش گذاری به بدن با درک از حمایت اجتماعی در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس ارتباط مثبت معنی دار دارد. از آنجایی که درک از حمایت اجتماعی در چگونگی ارزش گذاری به بدن نقش بسزایی دارد این مسئولیت گروه پرستاری است که با ارائه مداخلات حمایتی مناسب در کاهش تنش بیماران و افزیش ارزش گذاری به بدن بیماران گام بردارند.
ghodusi M, heidari M, hossaini E. Evaluation of relationship body esteem with perceived social support in patients with multiple sclerosis admitted to the MS Society Tehran. J. Ilam Uni. Med. Sci. 2013; 21 (6) :215-223 URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-760-fa.html
قدوسی منصوره، حیدری محمد، حسینی الهام. بررسی ارتباط ارزش گذاری به بدن با درک از حمایت اجتماعی در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس مراجعه کننده به انجمن MS شهر تهران. مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1392; 21 (6) :215-223