[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations64583755
h-index2720
i10-index18983
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: دوره 30، شماره 4 - ( 7-1401 ) ::
جلد 30 شماره 4 صفحات 65-56 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تأثیر آنتی‌باکتریال آرژنین، پروتامین، عصاره‌های آبی چای سبز و آلوئه‌ورا بر باکتری اشریشیاکلای
ساناز نجفی1 ، ابوالفضل داوودآبادی2 ، سهراب کاظمی3 ، مریم قاسمپور* 4
1- کمیتۀ تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران
2- مرکز بیماری‌های عفونی گرمسیری، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران
3- مرکز تحقیقات بیولوژی سلولی و مولکولی، پژوهشکدۀ سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران
4- مرکز تحقیقات سلامت دهان، پژوهشکدۀ سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران ، ma_ghasempour_ir@yahoo.com
چکیده:   (1114 مشاهده)
مقدمه: باکتری E.coli یکی از عوامل شکست در درمان پالپ دندان‌های شیری و دائمی است؛ همچنین این میکروارگانیسم عامل بسیاری از بیماری‌های عفونی در انسان است. هدف از این مطالعه تعیین تأثیر آنتی‌باکتریال آرژنین، پروتامین، عصارۀ آبی چای سبز و آلوئه‌ورا بر سویۀ استاندارد این باکتری است.
مواد و روش ها: در این مطالعۀ آزمایشگاهی، از عصارۀ آبی چای سبز و آلوئه‌ورا و پروتامین با غلظت mg/ml400 و آرژنین با غلظت mg/ml 160 استفاده شد. باکتری اشریشیاکلای در محیط مولر هینتون براث کشت گردید و به‌منظور تعیین MIC (حداقل غلظت مهاری) و MBC (حداقل غلظت کشندگی) مواد آزمایش شده علیه باکتری اشریشیاکلای، آزمون میکرودایلیشن صورت گرفت. از هیپوکلریت سدیم 5/2 درصد به‌عنوان کنترل مثبت استفاده شد.
یافته‌ها: از میان مواد آزمایش شده، پروتامین بیشترین اثر ضدباکتریایی (با MIC و MBC برابر mg/ml 62/0) و عصارۀ آبی چای سبز کمترین اثر ضدباکتریایی (با MIC برابر mg/ml100 و MBC برابر mg/ml200) را علیه اشریشیاکلای داشت. هیپوکلریت سدیم 5/2 درصد به‌عنوان کنترل مثبت در مقایسه با دیگر مواد آزمایش شدۀ این مطالعه، بیشترین تأثیر ضدمیکروبی علیه این نوع باکتری را نشان داد.
بحث و نتیجه‌گیری: از میان مواد آزمایش شده جز هیپوکلریت سدیم به‌عنوان کنترل مثبت، به‌ترتیب پروتامین بیشترین تأثیر و عصارۀ آلوئه‌ورا، آرژنین و عصارۀ چای سبز به‌ترتیب کمترین تاثیر ضدمیکروبی علیه باکتری اشریشیاکلای را نشان دادند.
 
واژه‌های کلیدی: آرژنین، آلوئه‌ورا، اشریشیاکلای، پروتامین، چای
متن کامل [PDF 684 kb]   (885 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: باکتری شناسی
دریافت: 1400/10/10 | پذیرش: 1401/3/7 | انتشار: 1401/7/15
فهرست منابع
1. Ghalandari Shamami M, Mirzaee M, Najar-peerayeh S. Frequency of papaA, papC genes and antimicrobial resistance pattern in uropathogenic Escherichia coli. J Microb World 2016; 9:44-5
2. Zaveloff P, Terracio L. Growth of Escherichia coli at elevated temperatures. J Basic Microbiol 2005; 45:335-404. doi.org/10.1002/jobm.200410542
3. da Silva GJ, Mendonça N. Association between antimicrobial resistance and virulence in Escherichia coli. Virulence 2012; 3:18-28. doi: 10.4161/viru.3.1.18382.
4. Lau SM, Peng MY, Chang FY. Resistance rates to commonly used antimicrobials among pathogens of both bacteremic and non-bacteremic community-acquired urinary tract infection. J Microbiol Immunol Infect 2004; 37:185-91.
5. da Mota AC, Goncalves ML, Bortoletto C, Olivan SR, Salgueiro M, Godoy C, et al. Evaluation of the effectiveness of photodynamic therapy for the endodontic treatment of primary teeth: study protocol for a randomized controlled clinical trial. Trials 2015; 16:55. doi: 10.1186/s13063-015-1086-2.
6. da Silva GJ, Mendonça N. Association between antimicrobial resistance and virulence in Escherichia coli. Virulence 2012;3:18-28. doi: 10.4161/viru.3.1.18382.
7. Maekawa LE, Valera MC, Oliveira LD, Carvalho CA, Koga-Ito CY, Jorge AO. In vitro evaluation of the action of irrigating solutions associated with intracanal medications on Escherichia coli and its endotoxin in root canals. J Appl Oral Sci 2011; 19:106-12. doi: 10.1590/s1678-77572011000200005.
8. Hasna AA, Da Silva LP, Pelegrini FC, Ferreira CL, de Oliveira LD, Carvalho CA. Effect of sodium hypochlorite solution and gel with/without passive ultrasonic irrigation on Enterococcus faecalis, Escherichia coli and their endotoxins. F1000Res 2020; 9. doi: 10.12688/f1000research.24721.1.
9. Siqueira JF, Jr, Rocas IN, Favieri A, Lima KC. Chemomechanical reduction of the bacterial population in the root canal after instrumentation and irrigation with 1%, 2.5%, and 5.25% sodium hypochlorite. J Endod 2000; 26:331-4. doi: 10.1097/00004770-200006000-00006.
10. Prado M, Silva EJ, Duque TM, Zaia AA, Ferraz CC, Almeida JF, Gomes BP. Antimicrobial and cytotoxic effects of phosphoric acid solution compared to other root canal irrigants. J Appl Oral Sci 2015; 23:158-63. doi: 10.1590/1678-775720130691
11. Maekawa LE, Valera MC, Oliveira LD, Carvalho CA, Koga-Ito CY, Jorge AO. In vitro evaluation of the action of irrigating solutions associated with intracanal medications on Escherichia coli and its endotoxin in root canals. J Appl Oral Sci 2011; 19:106-12. doi: 10.1590/s1678-77572011000200005.
12. Burne RA, Marquis RE. Alkali production by oral bacteria and protection against dental caries. FEMS Microbiol. Lett 2000; 193:1-6. doi: 10.1111/j.1574-6968.2000.tb09393.x
13. Zheng X, Cheng X, Wang L, Qiu W, Wang S, Zhou Y, et al. Combinatorial effects of arginine and fluoride on oral bacteria. J Dent Res 2015; 94:344-53. doi: 10.1177/0022034514561259.
14. Ledder RG, Mistry H, Sreenivasan PK, Humphreys G, McBain AJ. Arginine Exposure Decreases Acidogenesis in Long-Term Oral Biofilm Microcosms. mSphere 2017; 2: e00295-17. doi: 10.1128/mSphere.00295-17
15. Aspedon A, Groisman EA. The antibacterial action of protamine: evidence for disruption of cytoplasmic membrane energization in Salmonella typhimurium. Microbiology 1996; 142:3389-97. doi: 10.1099/13500872-142-12-3389.
16. Kim YH, Kim SM, Lee SY. Antimicrobial Activity of Protamine against Oral Micro-organisms. Biocontrol Sci 2015; 20:100-123. doi: 10.4265/bio.20.275.
17. Madeira HM, Morrison M. Growth inhibition of Prevotella ruminicola by protamine. FEMS Microbiol. Lett 1997; 150:81-8. doi: 10.1111/j.1574-6968.1997.tb10353.x.
18. JiangHu,DonnaWebster,JoyceCao,AndrewShao. The safety of green tea and green tea extract consumption in adults – Results of a systematic review. Regul. Toxicol. Pharmacol 2018; 95: 412-33. doi: 10.1016/j.yrtph.2018.03.019.
19. Kulveer Singh Ahlawat , Bhupender Singh Khatkar. Processing, food applications and safety of aloe vera products: a review. J Food Sci Technol 2011; 48: 525–33. doi: 10.1007/s13197-011-0229-z.
20. Catherine J McNeal, Cynthia J Meininger, Deepika Reddy, Colin D Wilborn, Guoyao Wu. Safety and Effectiveness of Arginine in Adults. J Nutr 2016; 146:2587S-2593S. doi: 10.3945/jn.116.234740.
21. Al-Kassou B, Kandt J, Lohde L, Shamekhi J, Sedaghat A, Tabata N, Weber M, Sugiura A, Fimmers R, Werner N, Grube E, Treede H, Nickenig G, Sinning JM. Safety and Efficacy of Protamine Administration for Prevention of Bleeding Complications in Patients Undergoing TAVR. JACC Cardiovasc Interv 2020;13:1471-80. doi: 10.1016/j.jcin.2020.03.041.
22. Reygaert WC. The antimicrobial possibilities of green tea. Front. Microbiol 2014; 5:434. doi: 10.3389/fmicb.2014.00434.
23. Steinmann J, Buer J, Pietschmann T, Steinmann E. Anti-infective properties of epigallocatechin-3-gallate (EGCG), a component of green tea. Br J Pharmacol 2013; 168:1059-73. doi: 10.1111/bph.12009.
24. Jain S, Rathod N, Nagi R, Sur J, Laheji A, Gupta N, et al. Antibacterial Effect of Aloe Vera Gel against Oral Pathogens: An In-vitro Study. J Clin. Diagnostic Res 2016; 10: Zc41-zc4. doi: 10.7860/JCDR/2016/21450.8890.
25. Babaji P, Jagtap K, Lau H, Bansal N, Thajuraj S, Sondhi P. Comparative evaluation of antimicrobial effect of herbal root canal irrigants (Morinda citrifolia, Azadirachta indica, Aloe vera) with sodium hypochlorite: An in vitro study. J Int Soc Prev Community Dent 2016; 6:196-9. doi: 10.4103/2231-0762.183104.
26. Nair GR, Naidu GS, Jain S, Nagi R, Makkad RS, Jha A. Clinical Effectiveness of Aloe Vera in the Management of Oral Mucosal Diseases- A Systematic Review. J Clin Diagnostic Res 2016; 10:Ze01-7. doi: 10.7860/JCDR/2016/18142.8222.
27. Najafi s, Davoodabadi A, Kazemi S, Ghasempour M. Effect of Arginine, Protamine, and Aqueous Extracts of Green Tea and Aloe Vera Against Enterococcus faecalis.J Iran Dent Assoc 2019;31:8-13.doi: 10.30699/jidai.31.1.2
28. Balouiri Mounyr, SadikiI Moulay, Ibnsouda SaadKoraich: Methods for in vitro evaluating antimicrobial activity: A review. J Pharm Anal 2016; 6: 71–9. doi: 10.1016/j.jpha.2015.11.005.
29. Hariharan VS, Nandlal B, Srilatha KT. Efficacy of various root canal irrigants on removal of smear layer in the primary root canals after hand instrumentation: a scanning electron microscopy study. J Indian Soc Pedod Prev Dent 2010; 28:271-7. doi: 10.4103/0970-4388.76157.
30. Alexander JW, Supp DM. Role of Arginine and Omega-3 Fatty Acids in Wound Healing and Infection. Adv Wound Caref 2014; 3:682-90. doi.org/10.1089/wound.2013.0469
31. Sepah Mi, Jalal R, Mashreghi M. Antibacterial activity of poly-l-arginine under different conditions. Iran J Microbiol 2017; 9: 103–11.
32. Stumpe S, Bakker EP. Requirement of a large K+-uptake capacity and of extracytoplasmic protease activity for protamine resistance of Escherichia coli. Arch Microbiol 1997; 167:126-36.
33. Aziz M, Garduno R, Mirani ZA, Baqai R, Sheikh AS, Nazir H, et al. Determination of antimicrobial effect of protamine by transmission electron microscopy and SDS PAGE on Pseudomonas aeruginosa isolates from diabetic foot infection. Iran J Basic Med Sci 2019; 22:827. doi: 10.22038/ijbms.2019.32414.7989.
34. Truelstrup, Hansen L. Gill T.A. Solubility and antimicrobial efficacy of protamine on Listeria monocytogenes and Escherichia coli as influenced by pH. J Appl Microbiol 2000; 88:1049-55. doi: 10.1046/j.1365-2672.2000.01074.x.
35. Jigisha A, Nishant R, Navin K, Pankaj G. Green tea: a magical herb with miraculous outcomes. Int Res J Pharm 2012; 3:139-48.
36. Steinmann J, Buer J, Pietschmann T, Steinmann E. Anti-infective properties of epigallocatechin-3-gallate (EGCG), a component of green tea. Br J Pharmacol 2013; 168:1059-73. doi: 10.1111/bph.12009.
37. Parvez MA, Saha K, Rahman J, Munmun RA, Rahman MA, Dey SK, et al. Antibacterial activities of green tea crude extracts and synergistic effects of epigallocatechingallate (EGCG) with gentamicin against MDR pathogens. Heliyon 2019; 5: e02126. doi: 10.1016/j.heliyon.2019.e02126.
38. Noormandi A, Dabaghzadeh F. Effects of green tea on Escherichia coli as an uropathogen. J Tradit Complement Med 2014; 5:15-20. doi: 10.1016/j.jtcme.2014.10.005
39. Redda YT, Kebede E, Cruz Cruz GG, Awol N, Mengeste B. Potential Antibacterial Activity of Crude Extracts from Aloe vera, Zingiber officinale and Vinca major Medicinal Plants. Intl J Microbiol Res 2014; 5:202-7. doi: 10.5829/idosi.ijmr.2014.5.3.86177
40. Haque SD, Saha SK, Salma U, Nishi MK, Rahaman MS. Antibacterial Effect of Aloe vera (Aloe barbadensis) leaf gel against Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli and Klebsiella pneumoniae. Mymensingh Med J 2019; 28:490-6.
41. Hai Z, Ren Y, Hu J, Wang H, Qin Q, Chen T. Evaluation of the treatment effect of aloe vera fermentation in burn injury healing using a rat model. Mediators Inflamm 2019; doi: 10.1155/2019/2020858.
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA

Ethics code: 9643822



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Najafi S, Davoodabadi A, Kazemi S, Ghasempour M. Antibacterial Effect of Arginine, Protamine, Aqueous Extracts of Green Tea, and Aloe Vera against Escherichia Coli. J. Ilam Uni. Med. Sci. 2022; 30 (4) :56-65
URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-7436-fa.html

نجفی ساناز، داوودآبادی ابوالفضل، کاظمی سهراب، قاسمپور مریم. بررسی تأثیر آنتی‌باکتریال آرژنین، پروتامین، عصاره‌های آبی چای سبز و آلوئه‌ورا بر باکتری اشریشیاکلای. مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1401; 30 (4) :56-65

URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-7436-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 30، شماره 4 - ( 7-1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.17 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4654