سید محمد جواد حسینی*
چکیده مقدمه: در حالی که استفاده از دوزهای بالای داروهای شیمیایی موفقیت های چشم‌گیری را در درمان بیماران مبتلا به سرطان بدنبال داشته است ولی این درمانها بعضاً منجر به کاهش سطح ایمنی (نوتروپنی) شده است. کاهش نوتروفیل‌های خون در بیماران مذکور منجر به ایجاد عفونتهای جدی و افزایش مرگ و میر شده است. هدف از انجام این مطالعه بررسی فراوانی و علل بروز تب در بیماران بستری شده با تب و نوتروپنی از سال ۷۴ تا ۸۴ در بیمارستان بقیه الله الاعظم (عج) بود. مواد و روش‌ها: این مطالعه به صورت مشاهده‌ای مقطعی انجام شد. جامعه آماری این مطالعه بیمارانی بودند که با تشخیص تب و نوتروپنی از سال ۷۴ تا ۸۴ در بیمارستان بقیه ا... (عج) بستری شده بودند. کل جامعه آماری به صورت سرشماری وارد مطالعه شد. پس از جمع‌آوری داده‌ها اطلاعات توسط نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. یافته های پژوهش: از تعداد ۹۵ بیمار مورد بررسی، 2/44 درصد موارد از نظر میکروبیولوژیک و 60 درصد موارد از نظـر کلینیکی دارای عفونت بودند. شـایعترین کـانون عفونت در این بیماران، عفــونتهای ریوی( 9/17درصد) و بعد از آن عفونتهای ادراری (5/10 درصد) بود. از نظر ارگانیسم‌های ایزوله شده، ۵/2۹ درصد موارد ناشی از عوامل باکتریایی گرم منفی و 4/7 درصد موارد ناشی از باکتری های گرم مثبت و شایعترین ارگانیسم ایزوله شده، اشریشیاکولی بود.
واژه‌های کلیدی: تب، نوتروپنی، باکتریهای گرم مثبت، باکتریهای گرم منفی
دریافت: 1387/11/9 | انتشار: 1385/7/23

XML     Print

حسینی سید محمد جواد. بررسی فراوانی و علل بروز تب در بیماران بستری شده با تب و نوتروپنی در طول یک دهه در . مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1385; 14 (3) :8-12