مقدمه: امروزه استفاده از آب های بطری شده به دلیل اطمینان عمومی به کیفیت آن ها، امکان حمل و نقل آسان و در دسترس بودن، در اکثر اماکن و مراکز خرید با قیمت مناسب مقبولیت بیشتری یافته است .هدف مطالعه حاضر بررسی کیفیت میکروبی و شیمیایی آب های بطری شده موجود در سطح شهر ایلام بود.
مواد و روشها: پژوهش یک مطالعهی توصیفی-مقطعی میباشد که در مراحل انجام آن ابتدا برچسب آب های بسته بندی شده موجود در شهر ایلام شناسایی شده و سپس نمونه گیری به صورت تصادفی از سطح شهر انجام گرفت. بدین ترتیب که از 6 مارک موجود، از هر مارک، هفت نمونه با تاریخ تولید متفاوت خریداری، سپس پارامترهای مورد نظر شامل کلکلیفرم، کلیفرم مدفوعی، نیتریت، نیترات، سختی، pH، EC و TDS در این نمونه ها بررسی شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده نرم افزار SPSS، آمار توصیفی و آزمون آنالیز واریانس یکطرفه صورت گرفت.
یافتههای پژوهش: همه نمونه های مورد بررسی از نظر آلودگی میکروبی صفر بوده و هم چنین دیگر پارامترها نظیر pH، EC، سختی کل، نیتریت و نیترات در حد مجاز قرار داشتند.
بحث و نتیجه گیری: مطابق نتایج استخراج شده کیفیت آب نمونه های اندازه گیری شده از نظر استانداردهای آب شرب، قابل قبول میباشد.
Godini K, Sayehmiri K, Alyan G, Alavi S, Rostami R. Investigation of Microbial and Chemical Quality of Bottled Waters Distributed in Ilam (wester Iran) 2009-10. J. Ilam Uni. Med. Sci. 2012; 20 (2) :33-37 URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-697-fa.html
گودینی کاظم، سایه میری کورش، علی یان گوهر، علوی صغری، رستمی روح اله. بررسی کیفیت میکروبی و شیمیایی آب های بطری شده موجود در شهر ایلام در سال 89-1388. مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1391; 20 (2) :33-37