مقدمه: با این که بیشتر مادران بلافاصله بعد از زایمان شیردهی را شروع می کنند، ولی متاسفانه طی ماه های اول پس از زایمان این امر کاهش می یابد. در این رابطه، علی رقم اختلاف نظرها، حمایت از مادر شیرده یکی از بهترین راه کارهای تداوم شیردهی اعلام شده است. لذا این مطالعه با هدف بررسی تأثیر حمایت زنان با سابقه شیردهی موفق بر الگوهای شیردهی و طول مدت شیردهی انجام گرفت.
مواد و روش ها: در این کارآزمایی بالینی تعداد 240 زن نخست زا به صورت تصادفی در دو گروه آزمون و شاهد قرار گرفتند. برنامه گروه شاهد شامل آموزش های معمول بود و گروه آزمون علاوه بر آن از حمایت 30 زن با سابقه شیردهی مثبت، طی سه ماهه اول پس از زایمان برخوردار شدند. الگوهای شیردهی و طول مدت شیردهی در پایان ماه اول، دوم و سوم ارزیابی شدند.
یافته های پژوهش: در ماه اول، دوم و سوم، میزان تغذیه انحصاری با شیر مادر در گروه آزمون به طور معنی داری بالاتر از گروه شاهد بود،(P=0.001). هم چنین کاهش در طول مدت تغذیه با شیر مادر از زمان ترخیص تا ماه سوم در گروه شاهد بیش تر از گروه آزمون بود. (P=0.001)
بحث و نتیجه گیری: حمایت زنان با سابقه شیردهی موفق از زنان نخست زا می تواند بر الگوهای شیردهی و طول مدت تغذیه با شیر مادر مؤثر باشد.
Tork Zahrani S, , Karamollahi Z, Azgoli G, Akbarpur Baghian A, Sheikhan Z. Effect of Support from the Mothers with Positive Breast Feeding Experience on Breast Feeding Pattern and Duration among Primiparous Women Referred to MaternityWard of Ilam Hospital, 2010 . J. Ilam Uni. Med. Sci. 2012; 20 (2) :9-16 URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-694-fa.html
ترک زهرانی شهناز، کرم الهی ذلیخا، ازگلی گیتی، اکبرپور باغیان علیرضا، شیخان زهره. بررسی تأثیر حمایت زنان با سابقه شیردهی موفق بر الگوها و طول مدت شیردهی در زنان نخست زای مراجعه کننده به زایشگاه های شهر ایلام در سال 1389. مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1391; 20 (2) :9-16