:: دوره 19، شماره 4 - ( زمستان 1390 ) ::
اشرف دیرکوند مقدم* 1، زینب سهرابی ، ملوک جعفرپور
1- ، a.direkvand@yahoo.com
مقدمه: تنظیم خانواده از موثرترین راهکارهای مقابله با افزایش بی رویه جمعیت جهان است. از سال ١٩٩٤ بهداشت باروری جایگزین تنظیم خانواده گردیده و نقش مردان یکی از جنبه های مهم این برنامه به شمار می آید. بنابراین، تعیین سطح آگاهی مردان در خصوص تنظیم خانواده و نقش آموزش در افزایش این آگاهی حائز اهمیت است. لذا مطالعه کنونی با هدف تعیین تأثیر آموزش بر آگاهی و عملکرد مردان متاهل در خصوص مشارکت در تنظیم خانواده اجراء گردید. مواد و روش ها: طی این مطالعه 500 مرد متاهل شاغل در بیمارستان ها و مراکز بهداشتی درمانی شهر ایلام با روش نمونه گیری آسان مورد بررسی قرار گرفتند. روش گردآوری داده ها پرسش نامه بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های آماری t، کای دو و تست فیشر انجام شد. یافته های پژوهش: میانگین نمره سطح آگاهی شرکت کنندگان در مطالعه قبل و بعد از آموزش تفاوت معنی دار داشت. بین سطح آگاهی با سن، شغل و تحصیلات مردان و همسرانشان ارتباط معنی داری گزارش شد. بیشترین فراوانی روش جلوگیری از بارداری قبل از آموزش مربوط به قرص جلوگیری از بارداری(9/53 درصد) و کمترین فراوانی مربوط به IUD و آمپول(صفر درصد) بود. بعد از آموزش هم چنان بیشترین فراوانی مربوط به قرص جلوگیری از بارداری(4/28 درصد) و کمترین فراوانی مربوط به آمپول( 8/0 درصد) بود. بحث و نتیجه گیری: ارتقاء آگاهی مردان سبب افزایش مشارکت آن ها در برنامه های تنظیم خانواده می شود. لذا آموزش های مداوم در این باره توصیه می گردد.
دریافت: 1390/12/23 | انتشار: 1390/10/25

Direkvand Moghadam A, Sohrabi Z, jafarpur M. Effects of Education on The Knowledge And Action of The . J. Ilam Uni. Med. Sci. 2012; 19 (4) :57-61

دیرکوند مقدم اشرف، سهرابی زینب، جعفرپور ملوک. تاثیر آموزش بر آگاهی و عملکرد مردان متأهل شاغل در بیمارستان ها و مراکز بهداشتی و درمانی شهر ایلام در خصوص مشارکت در تنظیم خانواده طی سال 87. مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1390; 19 (4) :57-61

دوره 19، شماره 4 - ( زمستان 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها