[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations68384077
h-index2722
i10-index20599
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: دوره 27، شماره 2 - ( 3-1398 ) ::
جلد 27 شماره 2 صفحات 10-1 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر اسانس و انواع عصاره‌ های باریجه(Ferula gummosa) بر تریکوموناس واژینالیس در شرایط آزمایشگاهی
مهدی اکبری1 ، دارا دستان2 ، محمد فلاح1 ، محمد متینی* 3
1- گروه انگل ‌شناسی و قارچ‌ شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
2- مرکز تحقیقات گیاهان دارویی و فرآورده های طبیعی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
3- گروه انگل ‌شناسی و قارچ‌ شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران ، matini@umsha.ac.ir
چکیده:   (4962 مشاهده)
مقدمه: عفونت ناشی از تریکوموناس واژینالیس یکی از عفونت ‌های جنسی شایع در جهان بوده که گزارش موارد مقاوم به درمان آن در حال افزایش است. هدف از این تحقیق، مطالعه تاثیر باریجه بر تریکوموناس واژینالیس و شناسایی ترکیبات موجود در اسانس آن بود.   
مواد و روش‌ ها: اسانس و عصاره ‌های هگزانی، اتیل ‌استاتی و متانولی ریشه باریجه تهیه و آزمایش تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی یا (Minimum Inhibitory Concentration) MIC و درصد مهارکنندگی رشد یا(Growth inhibitory percent) GI%  بر روی دو ایزوله تریکوموناس واژینالیس کشت شده در محیط دیاموند در شرایط آزمایشگاهی و در مقایسه با مترونیدازول، انجام گرفت. هم چنین با استفاده از کروماتوگرافی گازی کوپل‌شده با طیف‌ سنج‌ جرمی(GC-MS) ترکیبات اسانس گیاه شناسایی شد.
یافته‌ های پژوهش: بعد از 24 ساعت میزانMIC  برای عصاره‌ های هگزانی، اتیل ‌استاتی و متاتولی µg/ml 125 و برای اســـانس µg/ml 500 به دست آمد هم چنین میزان GI% برای انواع عصاره 50 درصد(در غلظت µg/ml 5/62) و برای اسانس 70 درصد(در غلظت µg/ml 250) تعیین گردید. میزان MIC مترونیدازول نیز برای یک ایزوله تریکوموناس واژینالیس µg/ml 5/12 و برای ایزوله دیگر µg/ml 2/6 به دست آمد. هم چنین تجزیه اسانس باریجه نشان داد بتا-پینن(7/28 درصد)، آلفا-پینن(7/10 درصد) و بتا-ایودسمول(5/6 درصد) از ترکیبات اصلی آن هستند.     
بحث و نتیجه‌ گیری: نتایج این تحقیق نشان داد که ترکیبات موجود در اسانس و عصاره‌ های باریجه دارای پتانسیل ضدتریکومونایی قابل توجه ‌ای می ‌باشند. بنا بر این ضروری است با جداسازی این ترکیبات و انجام تحقیقاتی تکمیلی در زمینه تاثیر آن ‌ها بر انگل در شرایط برون ‌تنی و درون ‌تنی اطلاعات جامع ‌تری به دست آید.   
واژه‌های کلیدی: تریکوموناس ‌واژینالیس، باریجه، عصاره، اسانس، کروماتوگرافی گازی
متن کامل [PDF 769 kb]   (2656 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1397/4/25 | پذیرش: 1397/6/24 | انتشار: 1398/3/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Akbari M, Dastan D, Fallah M, Matini M. In-vitro Activity of Ferula gummosa Essential Oil and Its Different Extracts on Trichomonas vaginalis. J. Ilam Uni. Med. Sci. 2019; 27 (2) :1-10
URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-5082-fa.html

اکبری مهدی، دستان دارا، فلاح محمد، متینی محمد. تاثیر اسانس و انواع عصاره‌ های باریجه(Ferula gummosa) بر تریکوموناس واژینالیس در شرایط آزمایشگاهی. مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1398; 27 (2) :1-10

URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-5082-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 27، شماره 2 - ( 3-1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.14 seconds with 40 queries by YEKTAWEB 4670