[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations63083617
h-index2719
i10-index18578
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: دوره 26، شماره 2 - ( 3-1397 ) ::
جلد 26 شماره 2 صفحات 67-57 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثرات آنتی اکسیدانی و سمیت نانوذرات نقره سنتز شده به روش سبز توسط عصاره آبی گیاه روناس بر سلول های سرطانی کبد(HepG2) در مقایسه با سلول نرمال فیبروبلاست پوستی(HDF)
سارا قندهاری1 ، مسعود همایونی تبریزی* 2، پوران اردلان3
1- گروه زیست شناسی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران
2- گروه شیمی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران ، mhomayouni6@gmail.com
3- گروه شیمی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران
چکیده:   (6605 مشاهده)
مقدمه: نانوذرات به دلیل توانایی بالقوه در زمینه های مختلف از جمله پزشکی و دارو مورد توجه بسیاری قرار گرفته اند. نانوذرات نقره از شناخته شده ترین ترکیبات در دارورسانی و درمان سرطان به شمار می آید. بررسی ها نشان می دهد که نانوذرات نقره سنتز شده به روش سبز دارای اثرات ضد میکروبی، آنتی اکسیدان، سیتوتوکسیک و ضد التهابی می باشند. لذا در این مطالعه توان آنتی اکسیدانی و سمیت سلولی نانوذرات نقره سنتز شده از  عصاره گیاه روناس بر علیه سلول های سرطان کبد و سلول های نرمال فیبروبلاستی پوست با استفاده از پروتوکل های استاندارد بررسی شد.
مواد و روش ها: ابتدا نانوذرات نقره با استفاده از عصاره آبی روناس تهیه شد و سپس تـــوان مهــاری نانوذره ســـنتز شده بر علیه رادیکال هـــای آزاد ABTS و DPPH مورد ارزیابی قرار گرفت. از روش MTT به منظور ارزیابی میزان سمیت این نانوذرات در غلظت های مختلف بر علیه سلول های نرمال فیبروبلاست پوستی(HDF) و سلول های سرطان کبد(HepG2) استفاده شد. به این ترتیب که ابتدا سلول ها کشت داده شد و سپس به مدت 24 ساعت در معرض غلظت های مختلف نانوذرات قرار گرفتند و در نهایت میزان سمیت با استفاده از محلول MTT سنجش گردید.
یافته های پژوهش: نتایج به دست آمده نشان داد که نانوذرات نقره قادر است به صورت وابسته به غلظت اثر مهاری بر رادیکال های آزاد ABTS و DPPH اعمال نماید به طوری که با افزایش غلظت تا 1250 میکروگرم بر میلی لیتر میزان مهار رادیکال های آزاد به بالای 80 درصد افزایش نشان داد و هم چنین IC50 برای ABTS و DPPH به ترتیب 140 و 60 میکروگرم بر میکرولیتر گزارش گردید. نتایج حاصل از بررسی اثر سمیت نانوذره بر سلول های سرطان کبد نشان داد که این نانوذرات قادر است سلول های سرطانی را در غلظت های بسیار پایین مهار کند(IC50: 6 µg/ml) حال آن که در این غلظت ها بر سلول های نرمال اثر کشندگی ندارد(IC50: 100 µg/ml).
بحث و نتیجه گیری: نتایج نشان می دهد که نانوذرات سنتز شده دارای خاصیت آنتی اکسیدانی بوده و هم چنین قادر است در غلظت پایین سلول سرطان کبد را مهار و در غلظتی مشابه بر سلول نرمال اثر سمیت نداشته باشد که همین امر این نانوذره را کاندیدی مناسب جهت استفاده در مهار سلول های سرطانی می کند.
 
 
واژه‌های کلیدی: نانوذرات نقره، گیاه روناس، آنتی اکسیدان، سیتوتوکسیک
متن کامل [PDF 835 kb]   (3505 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1396/6/27 | پذیرش: 1396/10/11 | انتشار: 1397/3/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghandehari S, Homayouni Homayouni Tabrizi M, Ardalan P. Study of antioxidant properties and toxicity of silver nanoparticles synthesized by aqueous extract of Rubia tinctorum on liver cancer cells(HepG2) compared to normal HDF cells . J. Ilam Uni. Med. Sci. 2018; 26 (2) :57-67
URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-4578-fa.html

قندهاری سارا، همایونی تبریزی مسعود، اردلان پوران. بررسی اثرات آنتی اکسیدانی و سمیت نانوذرات نقره سنتز شده به روش سبز توسط عصاره آبی گیاه روناس بر سلول های سرطانی کبد(HepG2) در مقایسه با سلول نرمال فیبروبلاست پوستی(HDF) . مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1397; 26 (2) :57-67

URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-4578-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 26، شماره 2 - ( 3-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.16 seconds with 40 queries by YEKTAWEB 4646