[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations64463744
h-index2720
i10-index18983
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: دوره 25، شماره 2 - ( 4-1396 ) ::
جلد 25 شماره 2 صفحات 180-173 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر لاکتو باسیلوس کازئی بر کاهش میزان آفلاتوکسین M1 در ماست پروبیوتیک در طول مدت زمان ماندگاری آن
فائزه تجلی* 1، مرضیه کته شمشیری2 ، معصومه مهربان سنگ آتش3
1- گروه پزشکی مولکولی، جهاد دانشگاهی خراسان رضوی، مشهد، ایران ، tajalli@acecr.ac.ir
2- گروه علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران
3- گروه کیفیت و ایمنی مواد غذایی، جهاد دانشگاهی خراسان رضوی، مشهد، ایران
چکیده:   (4596 مشاهده)
مقدمه: آفلاتوکسین M1 متابولیتی از آفلاتوکسین B1 می­باشد که ممکن است در شیر حیواناتی که از غذای آلوده به آفلاتوکسین B1 تغذیه کرده باشند، یافت شود. با در نظر گرفتن نقش شیر و فرآوردههای آن در تغذیه انسان، ‏توجه به جنبههای سلامت این ماده غذایی باارزش، اجتناب‌ناپذیر می­باشد. از طرفی آلودگی آن به آفلاتوکسین M1 می­تواند سلامت مصرف‌کنندگان را به‌خطر اندازد. لذا نیاز به استفاده از روش‌هایی به منظور حذف یا غیر فعال­سازی آفلاتوکسین M1 در شیر و محصولات لبنی احساس می­شود. توکسین­زدایی میکروبی یکی از روش­های حذف آفلاتوکسین­ها از جمله آفلاتوکسین M1 محسوب می­شود. در این تحقیق، به بررسی اثر باکتری لاکتوباسیلوس کازئی به منظور کاهش یا حذف آفلاتوکسین M1 در ماست درطول مدت نگهداری آن پرداخته شده است.
مواد و روش‌ها: لاکتوباسیلوس کازئی به عنوان باکتری‌ آغازگر ماست پروبیوتیک، کشت داده شد. شیر بازسازی‌شده، در چهار سطح 05/0، 1/0، 5/0 و 75/0 نانوگرم در میلی­لیتر، با آفلاتوکسین M1 آلوده گردید. نمونه‌ها با لاکتوباسیلوس کازئی به عنوان باکتری‌ آغازگر ماست پروبیوتیک تلقیح شدند. میزان باقیمانده آفلاتوکسین M1 پس از سانتریفیوژ نمونه­های ماست در روز اول، هفتم، چهاردهم و بیست و یکم توسط روش الایزا مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافته‌های پژوهش: نتایج بیانگر این مطلب است که حضور باکتری لاکتوباسیلوس کازئی در کاهش سمّ مؤثر بود. همچنین مشخص گردید مقادیر مختلف آفلاتوکسین M1 تأثیر معنی­داری بر کاهش سمّ نمی‌گذارند.
بحث و نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که استفاده از لاکتوباسیلوس کازئی می­تواند به عنوان یک تکنیک در توکسین‌زدایی میکروبی غذاهای آلوده باآفلاتوکسین M1 مورد ارزیابی قرار گیرد.
واژه‌های کلیدی: آفلاتوکسین M1، لاکتوباسیلوس کازئی، توکسین‌زدایی میکروبی، ماست پروبیوتیک
متن کامل [PDF 441 kb]   (1338 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیوشیمی
دریافت: 1396/5/2 | پذیرش: 1396/5/2 | انتشار: 1396/5/2
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


تجلی فائزه، کته شمشیری مرضیه، مهربان سنگ آتش معصومه. بررسی اثر لاکتو باسیلوس کازئی بر کاهش میزان آفلاتوکسین M1 در ماست پروبیوتیک در طول مدت زمان ماندگاری آن. مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1396; 25 (2) :173-180

URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-4469-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 25، شماره 2 - ( 4-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.17 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4654