[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations62753585
h-index2719
i10-index18578
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: دوره 26، شماره 4 - ( 8-1397 ) ::
جلد 26 شماره 4 صفحات 125-116 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر حفاظتی ملانین باکتریایی کونژوگه با تیتانیوم اکسید در برابر اشعه ماورا بنفش
سید علی رضایی* 1، علی جوادی2 ، زهرا کدخدایی2 ، محمد رضا ذوالفقاری2
1- گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قم، قم، ایران ، qomuni1395@gmail.com
2- گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قم، قم، ایران
چکیده:   (3450 مشاهده)

مقدمه: برخی از گونه های ازتوباکتر قادر به تولید ملانین می باشند. ملانین باعث حفاظت در برابر اشعه ماورا بنفش می شود. هدف از این تحقیق جداسازی ازتوباکتر با قدرت تولید ملانین و بهینه سازی تولید آن و تاثیر ترکیب آن با نانوذرات تیتانیوم اکسید بر حفاظت از نور فرابنفش می باشد.
مواد و روش ها: از 200 نمونه خاک نقاط مختلف زراعی شهر قم به روش بیوتست بر روی محیط Ashby s mannitol agar کشت داده شد. بهینه سازی شرایط مانند pH، دما، منبع گلوکز، منابع اسید آمینه و هوادهی بر میزان تولید ملانین ارزیابی شد. سپس ملانین استخراج شده و با ترکیب نانواکسید تیتانیوم کونژوگه گردید و سپس تاثیر هر یک از ترکیبات بر روی باکتری اشریشیاکلی تحت تاثیر پرتو فرابنفش بر حسب زمان بررسی شد.
یافته های پژوهش: گونه ازتوباکتر وینلندی مولد ملانین جداسازی شد. اپتیمم pH حدود 5/7 تعیین گردید. قند گلوکز در غلظت های مختلف (6-1 درصد) باعث کاهش میزان تولید محصول گردید. اسید آمینه متیونین اثر مهاری در حالی که اسید آمینه تیروزین دارای باعث افزایش میزان محصول شد. اسید آمینه تریپتوفان در 7/0-1/0 درصد نیز سیر افزایشی در میزان تولید محصول داشت. در حالی که سیستئین و فنیل آلانین تغییری در میزان تولید محصول ایجاد نکرده است. ترکیب اکسید تیتانیوم با ملانین به طور معنی داری اثر محافظتی بر روی اشریشیاکلی تحت تاثیر نور فرابنفش نشان داد.
بحث و نتیجه گیری: ایزوله های بومی ازتوباکتر جدا شده از خاک های زراعی با داشتن قدرت تولید ملانین می توانند به عنوان منبعی در استفاده آن در صنعت باشند.

واژه‌های کلیدی: ازتوباکتر، پیگمان ملانین، اکسید تیتانیوم، نور فرابنفش
متن کامل [PDF 731 kb]   (963 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبشناسی
دریافت: 1395/10/26 | پذیرش: 1396/5/22 | انتشار: 1397/8/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rezaie S A, Javadi A, Kadkhodayi Z, Zolfaghari M R. The Protective Effect of Conjugated Bacterial Melanin with Titanium Oxide against UV . J. Ilam Uni. Med. Sci. 2018; 26 (4) :116-125
URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-4085-fa.html

رضایی سید علی، جوادی علی، کدخدایی زهرا، ذوالفقاری محمد رضا. اثر حفاظتی ملانین باکتریایی کونژوگه با تیتانیوم اکسید در برابر اشعه ماورا بنفش . مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1397; 26 (4) :116-125

URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-4085-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 26، شماره 4 - ( 8-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.16 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4643