1- گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران 2- گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران ، Nazarian.f@lu.ac.ir
چکیده: (4290 مشاهده)
مقدمه:باکتری های اسیدلاکتیک(LAB)، گروهی از باکتری های گرم مثبت، بدون اسپور، کروی یا میله ای شکل و کاتالاز منفی هستند که عموماً به عنوان ارگانیسم های ایمن در نظر گرفته می شوند. این باکتری ها دارای توانایی تولید تغییرات مطلوب در طعم و بافت غذا می باشند. انتروکوک ها باکتری های اسیدلاکتیکی با توانایی تولید پپتیدهای ضدمیکروبی(باکتریوسین ها) می باشند. مواد و روش ها:به منظور، شناسایی و جداسازی ژن کدکنندهو پپتید مربوطه از سویه های انتروکوکوس فاسیوم شیره بلوط، یک مطالعه ای تجربی صورت گرفت. برای این منظور، استخراج DNA از باکتری انتروکوکوس فاسیوم سویه LUB950217 صورت گرفت. واکنش PCR با استفاده از آغازگرهای هرز انجام گرفت و پس از خالص سازی محصول PCR، توالی سنجی صورت گرفت. آنالیزهای بیوانفورمانیکی صورت گرفت و توالی پروتئین مدل سازی شد. یافته های پژوهش:پس از انجام توالی یابی و مقایسه هم ردیفی، پپتیدی با 36 اسیدآمینه و وزن مولکولی 28/4658 دالتون شناسایی شد. میزان شباهت این پپتید با باکتریوسین های شناخته شده از 100-86 متغیر بود. پپتید شناسایی شده به شدت کاتیونی(2/2 در 7pH=) بود. بحث و نتیجه گیری:انتروسین مربوط به انتروکوکوس فاسیوم سویه LUB950217 دارای طیف مهارکنندگی رشد بر روی باکتری های گرم مثبت و گرم منفی می باشد. بنا بر این این سویه از باکتری پتانسیل بالایی جهت بررسی و استفاده به عنوان، نگه دارنده های زیستی در صنایع غذایی و خوراک دام دارد. به علاوه، جـــداسازی، همسانه سازی و بیان ژن کدکننده این پپتید در گیاهان زراعی ممکن است بتواند گـــیاهان را به بیماری های قارچی و میکروبی مقاوم کند.
Falamarzi monfared S, Nazariyan Firuozabadi F, Ismaili A. Identification and Isolation of an Enterocin Encoding Gene
from an Enterococcus faecium Strain
LUB950217 Isolated from
Oak Tree Sap
. J. Ilam Uni. Med. Sci. 2019; 26 (5) :180-188 URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-4029-fa.html
فلامرزی منفرد صدیقه، نظریان فیروزابادی فرهاد، اسماعیلی احمد. شناسایی و جداسازی ژن کدکننده یک انتروسین از سویه های انتروکوکوس فاسیوم Enterococcus faecium ) ) جداسازی شده از شیره بلوط. مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1397; 26 (5) :180-188