1- گروه دام پزشکی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران ، yasar_nozohour@yahoo.com 2- گروه آموزشی بهداشت مواد غذایی و آبزیان، واحد تبریز،دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران 3- گروه پرستاری ، واحد اربیل ، دانشگاه آزاد اسلامی، اردبیل، ایران
چکیده: (6472 مشاهده)
مقدمه :استفادهازخواصضدمیکروبیگیاهانداروییمیتواندمشکلاترایجدراستفادهازآنتیبیوتیکهارابر طرفکند. هدفاز انجام اینمطالعه،ارزیابیخواصضدباکتریاییاسانسپونهکوهیبررویباکتریهایجداشدهازعفونتبیمارستانیمیباشد. مواد و روشها : دراینمطالهتجربیاسانسپونهکوهیبااستفادهازدستگاهکلونجرتهیهگردید وسپسفعالیتضدباکتریاییبهروشانتشاردرآگارجهتانجامآزمایشحساسیتمیکروبیو ازروشرقتلولهایجهت تعیینحداقلغلظتممانعتاز رشد ( MIC )Minimum Inhibitory Concentration و حداقل غلظت باکتری کشی ( MBC)Minimum Bactericidal Concentration به طور جدا گانه استفاده گردید. یافته های پژوهش : آزمایشحساسیتمیکروبیدرموردآنتیبیوتیک هایاستانداردتترا سایکلینوآمیکاسینونیزدیسکآغشتهبهاسانسپونهکوهینشاندادکهقطرمنطقهعدمرشدایجادشدهتوسطاینترکیبدرمورد4جدایهایموردآزمایشبزرگ ترودرمورداشریشیاکلیوکلبسیلانومونیاایناختلافاندازهمعنیداری) 5 0/0P<) بود.هم چنیننتایجحاصلازآزمایشاتMIC و MBC هم مشخص کرد که میزان مهار رشد باکتری توسط اسانس با میزان اسانس موجود در رقت ها رابطه مستقیم دارد و با افزایش میزان اسانس در هر رقت از تعداد کلنی های باکتری بعد از کشت کاسته شده و در رقتی که نشان دهنده MBC اسانس پونه کوهی در مورد هر یک از جدایه ها بود، هیچ یک از آن ها اصلاً رشد نکرد. بحثونتیجهگیری : نتایجبهدستآمدهنشاندادکهاسانسپونهکوهیدارایخاصیتضدباکتریاییمیباشدومیتواندبه عنوانیکمنبعارزانودردسترسبرایاستفادهدرمانیدربرخیازعفونت هایباکتریاییمورداستفادهقرارگیرد .به عبارتیمیتوانازپونهکوهیبهعنوانجایگزینمناسببرایانتیبیوتیکهایصناعیجهتمقابلهباجدایههایموردآزمایشدرنظرگرفتهشود
Nozohor Y, Rasolifard M H, Ghahremanigermi N. Evaluation of Antibacterial Properties of Oregano Essence on Pathogenic Bacteria Isolated from Hospital Infections
. J. Ilam Uni. Med. Sci. 2018; 25 (5) :154-160 URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-3684-fa.html
نوظهور یاسر، حسن رسولی فرد محمد، قهرمانی گرمی ناهیده. ارزیابی خواص ضد باکتریایی اسانس پونه کوهی برروی باکتری های پاتوژن جدا شده ازعفونت های بیمارستانی. مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1396; 25 (5) :154-160