رحمت اله محمدی پور* 1، شاهرخ فولادوند2 ، فرشاد سبزعلی3 ، سمیره قلعه دره4
1- گروه حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ایلام، ایلام، ایران ، RM.accounting2@yahoo.com
2- گروه حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ایلام، ایلام، ایران
3- گروه حسابداری، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران
4- گروه مدیریت مالی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ایلام، ایلام، ایران

مقدمه: تأمین بهداشت و درمان یکی از نیاز های اساسی هر جامعه است که بخش عمده ای از منابع مالی دولت را به خود اختصاص می‌ دهد. عدم کفایت منابع اختصاص ‌یافته به بخش درمان، شکاف چشم گیری بین رشد منابع قابل ‌دسترس و منابع مورد نیاز وجود دارد. این مسئله ایجاد منابع از طریق استفاده از درآمد های اختصاصی را ضرورت ساخته است. در این راستا، پژوهش حاضر به دنبال شناسایی عوامل مؤثر بر جذب درآمد های اختصاصی دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام می ‌باشد.
مواد و روش ها: تحقیق حاضر از نظر هدف، کاربردی بوده و از نظر روش انجام تحقیق در زمره تحقیقات توصیفی و تحلیلی است. جامعه آماری پژوهش کلیه بیمارستان‌ های تحت نظارت دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام بعلاوه ستاد دانشگاه علوم پزشکی در سال 1393 است. برای نمونه گیری از روش نمونه گیری طبقه ای نسبی، برای جمع آوری داده ها از ابزار پرسش نامه محقق ساخته که برای بررسی پایایی آن از ضریب آلفای کرونباخ (93/0) استفاده شده است. داده ‌های این مطالعه با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 19 و با استفاده از آمار توصیفی و آزمون ‌های کلموگروف اسمیرنوف k-s و T استیودنت تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ‌های پژوهش: نتایج تحقیق حاکی از آن است که استفاده از نرم‌ افزار پیشرفته HIS، عامل نیروی انسانی متخصص و ثبت دقیق و صحیح اقدامات درمانی انجام‌ شده در صورت حساب ‌های بیمارستان در وصول درآمد های اختصاصی تأثیر معنا داری دارد و اصلاح و بهبود فرآیند ها و اقدامات جدی برای وصول مطالبات و حذف سیستم ‌های دستی وصول درآمد (صندوق) در وصول درآمد های اختصاصی تأثیر معنا داری ندارد.
بحث و نتیجه گیری: طبق یافته ‌های این پژوهش، علوم پزشکی استان ایلام در صورت استفاده از نرم ‌افزار پیشرفته HIS و وجود عامل نیروی انسانی متخصص می‌تواند با ثبت دقیق و صحیح اقدامات درمانی انجام‌ شده در صورت حساب‌ های بیمارستان میزان وصولی درآمد های اختصاصی خود را افزایش دهد.

واژه‌های کلیدی: درآمد های اختصاصی، نرم‌ افزار پیشرفته HIS، ‌ نیروی انسانی متخصص، سیستم ‌های دستی وصول درآمد، دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام
متن کامل [PDF 416 kb]   (2028 دریافت)
دریافت: 1394/7/6 | پذیرش: 1395/7/19 | انتشار: 1396/11/1

Mohamadipoor R, Fouladvand S, Sabzali F, Ghale dare S. Investigation of Factors Affecting the Uptake of Dedicated Revenues of Medical Sciences from the Perspective of the Managers (Case Study: Ilam University of Medical Sciences). J. Ilam Uni. Med. Sci. 2018; 25 (5) :161-169