بررسی اثرات ضد ویروسی عصاره گیاهی مرزن جوش برهمانند سازی و تکثیر ویروس هرپسسیمپلکس تیپ یک در شرایط آزمایشگاهی
|
شهرام زهتابیان* |
|
|
چکیده: (17975 مشاهده) |
چکیده
مقدمه: ویروس هرپسسیمپلکس تیپ I عامل ضایعات متعددی در نقاط مختلف بدن از پوست، مخاطها، چشم، دستگاه تناسلی و جنین گرفته تا مغز ( که می تواند انسفالیتهای کشنده ایجاد کند) می باشد. این ویروس حتی متعاقب درمان می تواند در گانکلیونهای عصبی تا فعالیت مجدد مخفی باقی بماند. هدف از این تحقیق ارزیابی خاصیت ضد ویروسی عصاره گیـــاهی مرزن جوش در شرایط in vitro در کاهش همانندسازی و تکثیر ویروس است.
مواد وروش ها: در این مطالعه پس از کشت سلول و تهیه بذر ویروسی،تیتر ویروس تعیین گردید. سپس عصاره مرزن جوش که به روش پرکولاسیون استخراج شده بود به صورت مستقیم به سوسانسیون ویروسی اضافه شد تا تاثیر مستقیم آن مورد بررسی قرار گیرد. پس از آن برای بررسی تاثیر غیر مستقیم عصاره بر روی تکثیر ویروس ، ویروسهای بیمار شده با عصاره به سلول تلقیح گردید و 1 الی 4 ساعت پس از جذب ویروس به سلول تیتر آن تعیین گردید. همچنین عصاره به محیط کشت سلول اضافه گردید و پس از 24 تا 48 ساعت نیز عیار وسروس تعیین شد. در انتها به روش ایمونوفلورسالن بروز آنتی ژن ویروس در سطح سلول و همچنین سلولهای آلوده تحت تیمار با عصاره بررسی گردیدند.
یافته های پژوهش: تأثیر مستقیم 50 micro g/ml عصاره مرزن جوش بر سوسپانسیون ویروسی طی زمانهای 0،1،2،3 ساعت باعث کاهش تیتر ویروس از PFU/ml 105×5 به PFU/ml 102×1 گردید. در فاز دوم تأثیر غیر مستقیم عصاره بر تکثیرویروس درون سلول آشکار نمود که عصاره چه در زمان پس از جذب ویروس به سلول حتی 5 ساعت بعد از جذب ویروس، کاملاً از بروز CPE سلولی جلوگیری نموده تکثیر ویروسی در حد صفر باقی می ماند. از طرف دیگر ابراز آنتی ژن ویروسی در سطح سلولهای تیمار شده با عصاره با تکنیک ایمونوفلورسانس 58 درصد کاهش ابراز آنتی ژن را سلولهای treat شده با عصاره نشان داد.
بحث و نتیجه گیری: با توجه به نتایج رضایت بخش که عصاره مرزن جوش در جلوگیری از تکثیر این ویروس از خود نشان داد احتمالاً داروی مفیدی در درمان عفونت های هرپس سیمپلکس تیپ I به شمار می آید |
|
واژههای کلیدی: : مرزن جوش، کشت سلول، کشت ویروس، سنجش پلاک، توکسیسیتی |
|
متن کامل [PDF 447 kb]
(3279 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1387/11/8 | پذیرش: 1394/1/31 | انتشار: 1394/1/31
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|