1- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران 2- دانشگاه علوم پزشکی مشهد 3- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مشهد ، farideh.namvar@gmail.com
چکیده: (7441 مشاهده)
مقدمه: استرس اکسیداتیو به عنوان عدم تعادل بین تولید رادیکال های آزاد و آنتی اکسیدانت ها تعریف می شود. استرس اکسیداتیو با بروز بیماری های مزمن هم چون دیابت و سرطان در ارتباط است، از این رو تولید آنتی اکسیدانت های سنتزی و طبیعی جهت جلوگیری از استرس اکسیداتیو و اثرات مخرب آن ضروری است. در این راستا می توان نانو ذرات تولید شده به روش سبز را مورد استفاده قرار داد که خواص آنتی اکسیدانتی نشان می دهند. هدف از این تحقیق بررسی اثر آنتی اکسیدانتی نانو ذره نقره سنتز شده از عصاره آبی میوه سماق به روش سبز می باشد.
مواد و روش ها: فعالیت آنتی اکسیدانتی نانو ذره نقره تولید شده از عصاره آبی میوه سماق به روش سبز با استفاده از قابلیت جذب رادیکال های DPPH(1، 1- دیفنیل-2- پیکریل- هیدرازیل)، ABTS (2، 2-آزینو بیس(3-اتیل بنزوتیازولین 6-سلفونیک اسید)) و OH (هیدروکسیل) سنجش شد.
یافته های پژوهش: نانو ذره نقره تولید شده از عصاره آبی میوه سماق به روش سبز به عنوان مهارکننده رادیکال DPPH(IC50 =170 µM) و ABTS(IC50 =30 µM) و هیدروکسیل(IC50= 350 µM) عمل کرده است.
بحث و نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که نانو ذره نقره تولید شده از عصاره آبی میوه سماق به روش سبز، دارای فعالیت قوی آنتی اکسیدانتی است. خاصیت آنتی اکسیدانتی نانو ذرات نقره سماق، آن ها را در درمان بسیاری از بیماری های ناشی از استرس اکسیداتیو و دیگر کاربردهای زیست پزشکی ارزشمند می سازد.
Investigating the Antioxidant Properties of Silver Nano Particle (Sumac Fruit) Synthesized by Green Method. J. Ilam Uni. Med. Sci. 2016; 23 (7) :181-189 URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-2782-fa.html
قربانی پریسا، حمیدی علمداری داریوش، نامور فریده، یغمایی پریچهره. بررسی خصوصیات آنتی اکسیدانتی نانو ذره نقره تولید شده از عصاره آبی میوه سماق به روش سبز . مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1394; 23 (7) :181-189