1- دانشگاه علوم پزشکی همدان 2- دانشگاه علوم پزشکی ایران 3- دانشگاه علوم پزشکی ایران ، Ghaed_mir@yahoo.com
چکیده: (6443 مشاهده)
مقدمه: فنل و کادمیوم از ترکیبات متداول در فاضلاب صنایعی مانند پالایش نفت و پتروشیمی و تولید آفت کش ها می باشند. هدف از این مطالعه، حذف همزمان کادمیوم و فنل با استفاده از نانوذرات دی اکسید تیتانیوم در فرآیند نانوفتوکاتالیستی UV/TiO2 از محیط های آبی بود.
مواد و روش ها: این مطالعه تجربی در مقیاس آزمایشگاهی با استفاده از یک فتوراکتور مجهز به لامپ کم فشار بخار جیوه ای 125 وات فشار و با طول موج 3/247 نانومتر، شدت W/cm2µ 1020 و بررسی اثرات انواع پارامترهای موثر بر فرآیند مانند pH (11-3)، دوز نانوذرات(g/L 3- 25/0) و غلظت کادمیوم و فنل(mg/L 20-5)، حضور فرمات و حذف COD انجام شد.
یافته های پژوهش: نتایج نشان داد که pH بهینه در حذف کادمیوم و فنل توسط فرآیند نانوفتوکاتالیستی 7 می باشد. حضور هر کدام از آلاینده ها نقش مثبتی در افزایش حذف آلاینده دیگر دارد، حضور فنل سبب افزایش کارایی حذف کادمیوم و حضور کادمیوم نیز سبب افزایش کارایی حذف فنل می شود. کارایی حذف COD پس از گذشت 120 دقیقه، 4/71 درصد به دست آمد. نتایج حاصله از مطالعات سینتیکی نشان داد که سینتیک حذف فنل و کادمیوم به ترتیب از معادلات درجه صفر و درجه یک پیروی می کند. با تغییر شرایط آزمایش، کارایی حذف در فرآیند کاهش پیدا میکند.
بحث و نتیجه گیری: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که فرآیند نانوفتوکاتالیستی UV/TiO2، به عنوان یک روش موثر در حذف همزمان فنل و کادمیوم از محیط های آبی، در مقیاس آزمایشگاهی دارای کارایی بالایی می باشد.
Samar GHandi M R, samadi M T, mehralipoor J, Harati R. Simultaneous Removal of Phenol and Cadmium by using Titanium Dioxide Nanoparticles in Nano-Photocatalytic Process UV/TiO2 from Aqueous Solution: A kinetic Study. J. Ilam Uni. Med. Sci. 2016; 24 (1) :76-88 URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-2714-fa.html
سمرقندی محمدرضا، صمدی محمد تقی، مهرعلی پور جمال، هراتی رویا. حذف همزمان کادمیوم و فنل با استفاده از نانوذرات دی اکسیدتیتانیوم در فرآیند نانوفتوکاتالیستی UV/TiO2 از محیط های آبی: مطالعه سینتیکی. مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1395; 24 (1) :76-88