1- دانشگاه ایلام ، mitrachalab@yahoo.com 2- دانشگاه ایلام
چکیده: (6026 مشاهده)
مقدمه: مقاومت باکتریایی به آنتی بیوتیک ها یک مشکل جهانی است. بنا بر این کشف عوامل ضدباکتری جدیدتر همیشه ضروری به نظر می رسد. در نتیجه این مشکل، محققین جهت تولید داروهای بهتر علیه سویه های میکروبی مقاوم به دارو، معمولاً روی محصولات طبیعی متمرکز می شوند. هدف از این مطالعه بررسی فعالیت آنتی باکتری Scrophularia striata علیه جدایه های اشریشیاکلی است.
مواد و روش ها: عصاره های اتانولی، آبی جوشیده و آبی سرد به وسیله دستگاه سوکسله تهیه شد. حداقل غلظت مهار کنندگی(MIC) و حداقل غلظت باکتریایی(MBC) عصاره های گیاه در شش غلظت مختلف(mg/ml25، 50، 100، 200، 400، 800) با استفاده از روش دیسک دیفیوژن و روش انتشار در آگار تعیین شد. از آنتی بیوتیک های آمیکاسین و جنتامایسین به عنوان کنترل مثبت و از DMSOبه عنوان کنترل منفی استفاده گردید.
یافته های پژوهش: نتایج به دست آمده از عصاره آبی سرد این گیاه بر روی سویه های استاندارد و بالینی فاقد اثر ضد میکروبی بود. عصاره الکلی در غلظت 400 و 800 میلی گرم و عصاره آبی جوشیده در تمام غلظت ها دارای اثر ضد میکروبی بود. مقدار MIC و MBC به ترتیب 100 و 400 میلی گرم به دست آمد.
بحث و نتیجه گیری: عصاره متانولی و آب داغ این گیاه بر رشد باکتری های بیماری زا اثر مهارکنندگی قابل ملاحظه ای دارد. به منظور کاربرد بالینی این عصاره ها انجام تحقیقات بالینی ضروری است.
valadbeigi T, chalabzardi M. Antimicrobial Effect of Scrophularia striata Extract on Escherichia coli Strains Isolated from Patients with Urinary Tract Infection in Ilam. J. Ilam Uni. Med. Sci. 2016; 24 (2) :158-166 URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-2586-fa.html
ولدبیگی طاهره، چالابزردی میترا. اثر ضدمیکروبی عصاره Scrophularia striata بر سویه های اشریشیاکلی جدا شده از بیماران با عفونت های مجاری ادراری در ایلام. مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1395; 24 (2) :158-166