[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 23، شماره 7 - ( 11-1394 ) ::
جلد 23 شماره 7 صفحات 17-9 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی آگاهی، نگرش و عملکرد زنان باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر ایلام در رابطه با خود درمانی در سال 1392
فاطمه پورترکارانی1، اشرف دریکوند مقدم1، عبدالحسین پورنجف1، زینب غضنفری*2
1- دانشگاه علوم پزشکی ایلام
2- دانشگاه علوم پزشکی ایلام ، zghazanfari2006@yahoo.com
چکیده:   (6973 مشاهده)

مقدمه: خود درمانی یکی از معضلات حاد بهداشتی-اجتماعی است و توجه به این امر در جمعیت زنان به دلیل سپری کردن دوران حساسی هم چون بارداری، و الگو و سرمشق بودن برای سایر اعضای خانواده، از اهمیت مضاعفی برخوردار است. لذا این پژوهش با هدف تعیین آگاهی، نگرش و عملکرد مادران باردار نسبت به خود درمانی در دوران بارداری تدوین گردیده است تا در صورت لزوم در مراحل بعدی نسبت به ارتقاء آگاهی، اصلاح نگرش و ارتقاء عملکرد آن ها اقدام گردد.

مواد و روش ها: در مطالعه توصیفی-تحلیلی 300 نفر از زنان باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر ایلام از 10/07/1392 تا 20/03/1393 مورد بررسی قرار گرفتند. نمونه گیری با روش دو مرحله ای انجام شد. داده ها بر اساس پرسش نامه چهار بخشی که توسط محقق طراحی گردیده بود، جمع آوری شد. روایی پرسش نامه با استفاده از اعتبار محتوی تایید شد. پایایی پرسش نامه با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ(=85%α) به دست آمد. داده ها جمع آوری و توسط نرم افزار SPSS vol.16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته های پژوهش: نتایج نشان داد در جامعه آماری مورد بررسی 71 درصد افراد دارای آگاهی متوسط، 7/75 درصد دارای نگرش متوسط، 70 درصد دارای عملکرد ضعیف بودند. هم چنین نتایج نشان داد بین آگاهی زنان باردار نسبت به خود درمانی و سطح تحصیلات ارتیاط آماری معنی داری وجود دارد(P<0.05).

بحث و نتیجه گیری: به نظر می رسد زنان دارای تحصیلات پائین تر آگاهی کمتری نسبت به خود درمانی دارند. با توجه به اهمیت مصرف دارو در دوره بارداری و اثرات سوء آن بر جنین لازم است این مسئله در آموزش های ارائه شده به مادران در دوران بارداری مورد توجه اساسی قرار گیرد. بدیهی است با تغییر آگاهی افراد زمینه مناسب برای تغییر نگرش و عدم مصرف خود سرانه دارو فراهم می گردد.

واژه‌های کلیدی: آگاهی، نگرش، عملکرد، بارداری، خود درمانی
متن کامل [PDF 554 kb]   (2403 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت عمومی
دریافت: 1393/11/25 | پذیرش: 1394/4/15 | انتشار: 1394/11/21
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pourtarkarani F, Direkvand-Moghadam A, Pournajaf A, Ghazanfari Z. Survey of Knowledge, Attitude and Practice of Ilam Pregnant Women Towards Arbitrary use of Drugs in Pregnancy, 2013. Journal title 2016; 23 (7) :9-17
URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-2511-fa.html

پورترکارانی فاطمه، دریکوند مقدم اشرف، پورنجف عبدالحسین، غضنفری زینب. بررسی آگاهی، نگرش و عملکرد زنان باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر ایلام در رابطه با خود درمانی در سال 1392. عنوان نشریه. 1394; 23 (7) :9-17

URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-2511-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 23، شماره 7 - ( 11-1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.15 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 4574