[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations68044041
h-index2721
i10-index20497
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: دوره 24، شماره 2 - ( 3-1395 ) ::
جلد 24 شماره 2 صفحات 79-72 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره‌ هیدروالکلی آنغوزه، زنیان و نعناع فلفلی بر باکتری‌ های استاندارد استافیلوکوکوس اورئوس حساس و مقاوم به متی‌سیلین، اشریشیاکلی O157H7 و سالمونلا تیفی‌موریوم
آسیه امیری1 ، نجمه جمعه پور* 2
1- گروه ایمنی و مواد غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی یزد، یزد، ایران
2- گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی یزد، یزد، ایران ، njomehpour@yahoo.com
چکیده:   (7542 مشاهده)

مقدمه: افزایش مقاومت دارویی علیه آنتی ‌بیوتیک ‌ها در اکثر باکتری‌ ها منجر به توسعه ترکیب ‌های ضد میکروبی طبیعی شده‌ است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر ضد باکتریایی عصاره‌ های هیدروالکلی آنغوزه، زنیان و نعناع فلفلی برسویه‌ های بیماریزای استاندارد می ‌باشد.

مواد و روش‌ ها: عصاره‌ گیری از گیاهان فوق به روش خیساندن انجام شد. جهت بررسی اثر عصاره هیدروالکلی گیاهان فوق بر روی باکتری ‌های استاندارد استافیلوکوکوس اورئوس حساس و مقاوم به متی‌ سیلین، اشریشیاکلی  O157H7و سالمونلا تیفی‌ موریوم، از روش ‌های رقیق سازی در چاهک، دیسک دیفیوژن و میکرودایلوشن استفاده ‌گردید.

یافته‌ های پژوهش: حداقل غلظت بازدارندگی رشد عصاره‌ های آنغوزه، زنیان و نعناع فلفلی بر استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی ‌سیلین به ترتیب 25، 50 و 25/3 میلی‌ گرم بر میلی‌ لیتر و بر استافیلوکوکوس اورئوس حساس به متی‌ سیلین به ترتیب 25، 25 و 25/3 میلی ‌گرم بر میلی ‌لیتر تعیین شد. حداقل غلظت بازدارندگی رشد عصاره‌ های زنیان و نعناع فلفلی بر اشریشیاکلی O157H7 به ترتیب 50 و 25 میلی ‌گرم بر میلی ‌لیتر اندازه‌ گیری شد در حالی که عصاره آنغوزه هیچ گونه تاثیری بر روی رشد این باکتری نداشت. هم چنین حداقل غلظت بازدارندگی عصاره نعناع فلفلی بر سالمونلا تیفی‌ موریوم 5/12 میلی ‌گرم بر میلی ‌لیتر می ‌باشد.

بحث و نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده و در مقایسه با کنترل مثبت استفاده از اسانس ‌ها و عصاره‌ های این گیاهان جهت کنترل رشد باکتری‌ های استافیلوکوکوس اورئوس حساس و مقاوم به متی ‌سیلین، اشریشیاکلی O157H7 و سالمونلا تیفی موریوم پیشنهاد می ‌شود.

واژه‌های کلیدی: استافیلوکوکوس اورئوس، سالمونلاتیفی‌موریوم، اشریشیاکلی O157H7، زنیان، نعناع فلفلی
متن کامل [PDF 545 kb]   (4711 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: باکتری شناسی
دریافت: 1393/9/18 | پذیرش: 1394/6/9 | انتشار: 1395/3/29
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Amiri A, Jomehpour N. Evaluation the Effect of Anti bacterial of Ferula assa-foetida L, Carum copticum, Mentha piperita L Hydroalcoholic Extract on Standard Sensitive and Methicillin- Resistant Staphylococcus aureus, Escherichia coli O157H7 and Salmonella typhimurium. J. Ilam Uni. Med. Sci. 2016; 24 (2) :72-79
URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-2362-fa.html

امیری آسیه، جمعه پور نجمه. بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره‌ هیدروالکلی آنغوزه، زنیان و نعناع فلفلی بر باکتری‌ های استاندارد استافیلوکوکوس اورئوس حساس و مقاوم به متی‌سیلین، اشریشیاکلی O157H7 و سالمونلا تیفی‌موریوم. مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1395; 24 (2) :72-79

URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-2362-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 24، شماره 2 - ( 3-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.15 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4666