[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations62733583
h-index2719
i10-index18478
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: دوره 23، شماره 6 - ( 10-1394 ) ::
جلد 23 شماره 6 صفحات 73-62 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر مصرف 500 میلی لیتر شیر کم چرب بلافاصله پس از یک جلسه فعالیت ورزشی پلایومتریک بر سطوح سرمی شاخص های آسیب عضلانی
اصغر محمدی دوست1، سعید ایل بیگی1، محمد اسماعیل افضل پور*2، رضا اصحاب یمین3
1- دانشگاه بیرجند
2- دانشگاه بیرجند ، mafzalpour@birjand.ac.ir
3- آزمایشگاه تشخیص طبی، بیرجند
چکیده:   (6858 مشاهده)

مقدمه: تمرینات پلایومتریک برای توسعه قدرت و توان انفجاری ورزشکاران مورد استفاده قرار می گیرند، اما به واسطه بخش انقباض برون گرایی که دارند، معمولاً با کوفتگی شدید و آسیب عضلانی همراه هستند. اعتقاد بر آن است که ترکیب کربوهیدرات و پروتئین می تواند از طریق تغییر در متابولیسم پروتئین ها، آسیب های عضلانی ناشی از تمرین را مهار کند. بر این اساس، هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر مصرف 500 میلی لیتر شیر کم چرب بلافاصله پس از یک جلسه فعالیت ورزشی پلایومتریک، بر سطوح سرمی شاخص ­های آسیب عضلانی(آنزیم های کراتین کیناز و لاکتات دهیدروژناز) بود.

مواد و روش ها: جامعه آماری تحقیق کلیه دانشجویان پسر مقطع کارشناسی رشته تربیت بدنی دانشگاه بیرجند بودند که تعداد 20 نفر از آن ها به طور تصادفی به عنوان نمونه انتخاب و به دو گروه 10 نفری شامل گروه مکمل و دارونما تقسیم شدند. آزمودنی­ ها در این تحقیق به مدت 30 دقیقه به تمرینات پلایومتریک(به طور متوسط 210 حرکت) پرداختند و بلافاصله پس از آزمون، گروه مکمل500 میلی لیتر شیر کم چرب مصرف کردند. گروه دارونما ضمن اجرای پروتکل مشابه، به همین میزان دارونما(آب) مصرف کردند. آنزیم های کراتین کیناز و لاکتات دهیدروژناز به روش فتومتری اندازه گیری شدند. به منظور بررسی نرمال بودن داده­ ها از آزمون کلموگروف-اسمیرنوف، و هم چنین جهت تجزیه تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی(ANOVA، بونفرونی و T مستقل) به کمک نرم افزار SPSS vol.19 استفاده شد.

یافته های پژوهش: سطوح سرمی شاخص­های لاکتات دهیدروژناز(P=0.03) و کراتین کیناز(P=0.006) به ترتیب در فاصله زمانی 4 و 24 ساعت پس از تمرین پلایومتریک، در گروه مکمل به طور معنی ­داری پایین تر از گروه دارونما بود.

بحث و نتیجه گیری: مصرف شیر کم چرب بلافاصله پس از تمرین پلایومتریک، موجب پاک سازی سریع تر شاخص­ های آسیب عضلانی می شود و در این میان، تاثیر آن بر شاخص لاکتات دهیدروژناز سرم، در فاصله زمانی کوتاه تری رخ می دهد.

واژه‌های کلیدی: شیر کم چرب، شاخص های آسیب عضلانی، تمرینات پلایومتریک
متن کامل [PDF 740 kb]   (3557 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیوشیمی
دریافت: 1393/9/13 | پذیرش: 1394/1/25 | انتشار: 1394/10/15
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

The Effects of 500 Ml low-fat Milk on Serum Level Muscle Damage Indices following one Session of Plyometric Exercise. J. Ilam Uni. Med. Sci. 2016; 23 (6) :62-73
URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-2351-fa.html

محمدی دوست اصغر، ایل بیگی سعید، افضل پور محمد اسماعیل، اصحاب یمین رضا. تاثیر مصرف 500 میلی لیتر شیر کم چرب بلافاصله پس از یک جلسه فعالیت ورزشی پلایومتریک بر سطوح سرمی شاخص های آسیب عضلانی. مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1394; 23 (6) :62-73

URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-2351-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 23، شماره 6 - ( 10-1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.17 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4643