تحلیل و تصریح مفهوم همکاری با استفاده از مدل سه مرحله ای هیبرید
1- دانشگاه علوم پزشکی ایلام ، msh282000@yahoo.com
2- دانشگاه علوم پزشکی تبریز
3- دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

مقدمه: همکاری به خاطر اثراتی که بر روی تیم های نظام سلامت دارد مورد توجه بسیاری از کشورها قرار گرفته است. پیچیدگی، ابهام و چند بعدی بودن مفهوم مانع استفاده صحیح از آن شده است. این مطالعه با هدف واضح نمودن ابعاد و خصوصیات مفهوم همکاری انجام شده است.

مواد و روش ها: در این مطالعه مفهوم همکاری بر اساس مراحل سه گانه مدل هیبرید، مرور مطالعات، کار در عرصه و تحلیل نهایی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. در مرحله نظری 273 مقاله موجود در پایگاه های اطلاعاتی بدون محدودیت زمانی تا سپتامبر 2013 ارزیابی و تحلیل شدند. در مرحله کار در عرصه 18 نفر مشارکت کننده پرستار از طریق مصاحبه های باز بدون ساختار  مورد مصاحبه قرار گرفتند. مصاحبه ها پس از ضبط و دستنویس شدن از طریق تحلیل محتوی کیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. در مرحله نهایی، از دو مرحله قبل تحلیل کلی انجام شد.

یافته های پژوهش: بر اساس مرحله نظری و مرور متون، همکاری تعریف گردید. در مرحله کار در عرصه و بر اساس بیانات حاصل از تجربیات مشارکت کنندگان، طبقات 1)پیش نیازهای همکاری، 2)اجرایی نمودن همکاری و 3)دستیابی به هدف مشترک به دست آمد و در مرحله نهایی با ادغام نتایج حاصل از دو مرحله قبلی مدل هیبرید ارائه شد.

بحث و نتیجه گیری: نتایج حاصل از مطالعه در واضح نمودن مفهوم همکاری در سیستم نظام سلامت کمک کننده خواهد بود. این واضح سازی می تواند منجر به ارائه دیدگاه جامع از مفهوم و درک بهتر برای استفاده در تحقیق و عمل خواهد شد.

واژه‌های کلیدی: همکاری، تحلیل مفهوم، مدل هیبرید
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش پرستاری
دریافت: 1393/8/26 | پذیرش: 1393/9/12 | انتشار: 1394/9/4

Shohani M, Zamanzadeh V, Irajpour A, Valizadeh L. Analysis and Clarify of Collaboration Concept by Using Three Stage Hybrid Model. J. Ilam Uni. Med. Sci. 2015; 23 (5) :143-154