[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations63193626
h-index2719
i10-index18678
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: دوره 24، شماره 2 - ( 3-1395 ) ::
جلد 24 شماره 2 صفحات 89-80 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثرات مهاری عصاره گیاه رزماری بر روی باکتری ‌های گرم منفی و مثبت در شرایط آزمایشگاهی
سلمان احمدی اسب چین* 1، محمد جواد مصطفی پوررمی2 ، صدیقه رجایی ملکی3
1- گروه زیست شناسی سلولی و مولکولی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران ، sahmadyas@yahoo.fr
2- گروه میکروب شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران
3- گروه زیست شناسی سلولی و مولکولی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران
چکیده:   (7536 مشاهده)

مقدمه: استفاده از خواص ضد میکروبی گیاهان دارویی می تواند مشکلات رایج در استفاده از آنتی بیوتیک ها را برطرف کند. از این رو هدف از این مطالعه، تعیین اثرات ضد باکتریایی عصاره گیاه رزماری بر روی باکتری­ های منتخب در شرایط آزمایشگاهی می باشد.

مواد و روش ها: اسانس روغنی نمونه بعد از خشک شدن گیاه در سایه، به روش تقطیر با آب و با استفاده از دستگاه کلونجر جداسازی شد. اثرات ضد باکتریایی اسانس روغنی توسط روش انتشار از دیسک وتهیه رقت های متوالی ارزیابی گردید. سپس به منظور کنترل و استاندارد بودن روش، از دیسک های آنتی بیوتیکی جنتامایسین و استرپتومایسین و سویه های استاندارد باکتریال استفاده شد.

یافته های پژوهش: بر اساس نتایج حاصل، Proteus mirabilis و Enterococcus faecalis به ترتیب حساس ترین و مقاوم ترین باکتری ها نسبت به رقت های 1، 2/1 و 4/1 و Enterococcus faecalis و Escherichia coliحساس ترین باکتری ها نسبت به رقت های 8/1، 16/1، 32/1 و 64/1 اسانس بودند. ارزیابی نتایج روش انتشار از دیسک در مقایسه با دیسک های آنتی بیوتیک، تاثیر این گیاه را در مقایسه با دیسک های جنتامایسین و استرپتومایسین، در مقابل رشد پنج سویه Staphylococcus aureus ATCC1885، Staphylococcus epidermidis ATCC 2405، Enterococcus faecalis ATCC2321، Escherichia coli ATCC 1652 و Proteus mirabilis ATCC 2601 نشان داد.

بحث و نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان می دهد که اسانس گیاه مورد مطالعه می تواند جایگرین داروهای شیمیایی برای درمان عفونت ها شود. البته همه اثرات این اسانس ها باید به دقت در  in vivoو in vitro بررسی شوند. 

واژه‌های کلیدی: رزماری، اثرات ضد باکتریال، اسانس، شرایط آزمایشگاهی، سویه های پاتوژن
متن کامل [PDF 589 kb]   (5837 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروب شناسی پزشکی
دریافت: 1393/7/27 | پذیرش: 1394/9/14 | انتشار: 1395/3/31
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ahmady-asbchin S, Mostafapourrami M J, Rajaee Maleki S. The In Vitro Inhibitory Effects of the Rosemary Essential Oil on Some Gram Positive and Negative Bacteria. J. Ilam Uni. Med. Sci. 2016; 24 (2) :80-89
URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-2216-fa.html

احمدی اسب چین سلمان، مصطفی پوررمی محمد جواد، رجایی ملکی صدیقه. بررسی اثرات مهاری عصاره گیاه رزماری بر روی باکتری ‌های گرم منفی و مثبت در شرایط آزمایشگاهی. مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1395; 24 (2) :80-89

URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-2216-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 24، شماره 2 - ( 3-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.16 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4646