بررسی میزان آگاهی مردم شهر کاشان نسبت به منابع، اثرات و روش های کنترل آلودگی هوا
|
محمدرضا رضایی مفرد* ، غلام رضا حسین دوست ، فاطمه رنگرز جدی ، حمیدرضا گیلاسی ، ذبیح اله قارلی پور ، رضا وفایی |
|
|
چکیده: (9978 مشاهده) |
مقدمه: آلودگی هوا به حضور یک یا چند آلاینده در هوای باز که بتواند سلامت انسان، حیوان و گیاه را به خطر بیاندازد، اطلاق می گردد. با توجه به این که آگاهی مردم نسبت به آلودگی هوا در پیشبرد برنامه ریزی های دست اندرکاران بهداشت محیط موثر است، این مطالعه با هدف تعیین آگاهی مردم شهر کاشان در خصوص منابع، اثرات و راه های کنترل آلودگی هوا صورت پذیرفت.
مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی-مقطعی بر روی نمونه 400 نفری از ساکنین شهر کاشان، که با روش نمونه گیری تصادفی سیستماتیک انتخاب شدند به انجام رسید. پرسش نامه محقق ساخته پس از تعیین روایی و پایایی آن مورد استفاده قرار گرفت. این پرسش نامه دارای سوالات جمعیت شناختی و سوالات آگاهی در مورد منابع، اثرات و روش های کنترل آلودگی هوا بود که برای سوالات بخش آگاهی، نمرات کمتر از 50 درصد دارای آگاهی ضعیف، 75-50 درصد آگاهی متوسط و بالاتر از 75 درصد آگاهی خوب در نظر گرفته شد. داده ها با استفاده از پرسش نامه جمع آوری و با آمار توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته های پژوهش: 260 نفر(65 درصد) از افراد شرکت کننده سن بین 40-20 داشته، 232 نفر(58 درصد) متاهل و 264 نفر(66 درصد) دیپلم بودند. 349 نفر(4/87 درصد) از منابع آلاینده هوا، 365 نفر(4/91 درصد) از اثرات و 386 نفر(5/96 درصد) از روش های کنترل آلودگی هوا آگاهی داشتند. در کل 376 نفر(75/91 درصد) افراد از منابع، اثرات و راه های کنترل آلودگی هوا آگاهی دارند. کمترین آگاهی مربوط به آلاینده بودن صنایع نساجی 260 نفر(65 درصد) بود.
بحث و نتیجه گیری: آگاهی مردم شهر کاشان نسبت به منابع، اثرات و روش های کنترل آلودگی هوا خوب بود. محققین این مطالعه، تدوین و اجرای برنامه های آموزشی بیشتر در خصوص آلاینده بودن صنایع نساجی و انجام تحقیقات مشابه در سایر شهرها و بین گروه های مختلف افراد توصیه می کنند. |
|
واژههای کلیدی: آگاهی، آلودگی هوا، روش های کنترل آلودگی هوا، منابع آلودگی هوا |
|
متن کامل [PDF 359 kb]
(2085 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
فیزیولوژی دریافت: 1393/4/30 | پذیرش: 1393/4/30 | انتشار: 1393/4/30
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|