بررسی سبک زندگی زنان همسردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی-درمانی غرب شهر اهواز
آذر رفیعی ، کبری دوستی فر ، الهه توسلی ، فاطمه عالی پور ، حمیده حسینی ، طاهره دارابی ، اصغر اشرفی حافظ* 1، نسرین سهام خدم ، سحر حسینی
1- ، Ashrafihafez@gmail.com
مقدمه: با توجه به اهمیت عوامل مرتبط با سبک زندگی سالم از قبیل تغذیه، فعالیت بدنی، سیگار، خواب، اوقات فراغت، بهداشت فردی و رفتار باروری پژوهش حاضر با هدف تعیین سبک زندگی زنان همسردار 49-15 سال مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی غرب شهر اهواز انجام گرفت. مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی-تحلیلی از نوع مقطعی، جامعه آماری شامل 384 زن همسردار 49-15 ساله مراجعه کننده به مراکز بهداشتی-درمانی غرب شهر اهواز است. نمونه گیری به صورت طبقه ای انجام گرفت. ابزار گردآوری اطلاعات پرسش نامه محقق ساخته چندقسمتی بود که به صورت توأم با مصاحبه توسط پرسشگران آموزش دیده تکمیل شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS vol.16 و آزمون کای اسکوئر در سطح معنی داری 0.05>P تجزیه و تحلیل شدند. یافته های پژوهش: یافته ها نشان داد میانگین سنی واحدهای مورد پژوهش 7±6/30 سال بود. بین سبک زندگی با قومیت(P=0.001)، وضعیت تأهل(P=0.004)، شغل(P=0.002) و درآمد(P=0.001) ارتباط معناداری وجود داشت. در زمینه کیفیت خواب(9/29 درصد)، گذراندن اوقات فراغت(7/49 درصد)، وضعیت تغذیه(7/54 درصد) و وضعیت بهداشت فردی(2/48 درصد) دارای سبک زندگی متوسطی بودند. در کل 3/50 درصد از زنان دارای سبک زندگی متوسطی بودند. رایج ترین روش پیشگیری از بارداری(8/34 درصد) که زنان استفاده می کردند، کاندوم بود. بحث و نتیجه گیری: با توجه به این که سبک زندگی اکثر زنان شرکت کننده در مطالعه حاضر متوسط بود، این امر لزوم توجه و تأکید بر نقش آموزش بهداشت را با هدف آشنایی بیشتر زنان با سبک زندگی مناسب و عادت های رفتاری صحیح نشان می دهد، تا به عنوان یک فاکتور پیشگیری کننده عمل کند.
واژه‌های کلیدی: سبک زندگی، زنان همسردار، تغذیه، سیگار، رفتار باروری، فعالیت بدنی، بهداشت فردی
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت عمومی
دریافت: 1393/4/11 | پذیرش: 1393/4/11 | انتشار: 1393/4/11

rafiee A, dostifar K, tavasoli E, alipour F, hosaini H, darabi T, et al . The lifestyle of married women referring to health centers in West of Ahvaz. J. Ilam Uni. Med. Sci. 2014; 22 (3) :1-9