Citations63203627

:: دوره 17، شماره 4 - ( زمستان 1388 ) ::
صبریه قیطاسی* 1، کیوان کرامتی
1- ، s.ghaitasi @Gmail.com

مقدمه: ترس یک پاسخ دفاعی فیزیولوژیک است که در برابر خطر حاد بروز می کند. از دیر باز اضطراب و ترس از جمله مباحث مهم روان شناختی بوده و برای کنترل آن راه حل ها و داروهای مختلفی ارائه شده است. از آن جا که گیاهان دارویی نقش مهمی در درمان بیماری ها دارند و در مقایسه با داروهای شیمیایی عوارض ملایم تری ایجاد می کنند، در این پژوهش تاثیر گیاه علف چای بر رفتار ترس مورد بررسی قرار گرفته است.

مواد و روش ها: در تحقیق حاضر حیوانات تحت آزمایش به 5 گروه تقسیم گردید. گروه سالین (1µlit) به عنوان گروه کنترل، دو گروه عصاره الکلی گیاه علف چای در دوزهای (10 , 20 µg/rat) که درون بطن-مغزی (i. c. v) تزریق گردیدند. چهارم گروهی که پنتیلن تترازول( PTZ ) را به صورت درون صفاقی( i. p )به میزان ( (20mg/kg دریافت کرده بود به عنوان گروه کنترل مثبت و گروهی که علاوه بر PTZ یک دوز 10µg/rat از عصاره را نیز دریافت کرده بود. دستگاه استریوتاکس برای جراحی و دستگاه Plus-maze برای ارزیابی رفتار ترس در جانوران استفاده گردید.

یافته های پژوهش: مقــــــایسه دوگروه آزمایشی عصاره با گروه کنترل(سالین) نشان داد که دوز 10 µg/rat و دوز 20 µg/rat با (P<0.0001) باعث افزایش معنی دار در درصد ورود موش ها به بازوی باز (%OAE) دستگاه پلاسمیز گردید. عصاره شاخص %OAE) ) را نسبت به PTZ افزایش معنی داری داده بود.

بحث و نتیجه گیری: نتایج حاصله بیانگر آن است که گیاه علف چای می تواند با تاثیر بر سیستم سروتونریک و گابائرزیک در کاهش رفتار ترس دخیل باشد. و ترس ناشی از PTZ را کاهش دهد.

واژه‌های کلیدی: عصاره علف چای، ترس، پنتیلن تترازول، رت، تزریق درون بطن- مغزی(i.c.v)
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1389/3/12 | پذیرش: 1394/1/31 | انتشار: 1394/1/31

XML     Print