بررسی چیدمان پرتودهی در مطالعات in vivo اثرات بیولوژیکی امواج الکترومغناطیسی
اکبر انوری* 1، حسن توکلی2
1- گروه مهندسی پرتوپزشکی، دانشگاه شهید بهشتی ، A_Anvari@sbu.ac.ir
2- مرکز تحقیقات علوم اعصاب، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج
مقدمه: در سال ‌های اخیر کاربرد امواج الکترومغناطیس در زندگی انسان به صورت بی رویه افزایش یافته است. بر اساس آمار در سال 2012 بیش از چهار بیلیون مشترک تلفن همراه وجود دارد، بنا بر این نیاز ضروری برای انجام تحقیقات گسترده‌ به منظور بررسی و ارزیابی اثرات بیولوژیکی امواج الکترومغناطیسی وجود دارد. مواد و روش ها: مطالعات آزمایشگاهی اثرات امواج بر بافت‌ های بیولوژیکی در شرایط کنترل شده آزمایشگاهی به مطالعات in-vivo، in-vitro و انسانی تقسیم می‌ شوند. در سال ‌های اخیر طراحی سیستم‌ های پرتودهی برای مطالعات آزمایشگاهی به طور قابل ملاحظه ‌ای بهبود یافته است. یافته های پژوهش: هدف اصلی این مطالعه بررسی ساختار و چیدمان پرتودهی در مطالعات in-vivo امواج الکترومغناطیسی می‌ باشد. بر اساس مقالات چاپ شده در مجلات معتبر علمی در طی ده سال اخیر، سی و سه اتاقک پرتودهی برای مطالعات in-vivo طراحی شده است. هدف اصلی این سیستم ‌ها تولید موج الکترومغناطیس با توجه به موضوع مورد مطالعه است که شامل همه پارامترهای پرتودهی و تنوع بالای زمانی و مکانی است. بحث و نتیجه گیری: در مطالعات in-vivo پرتودهی انواع حیوانات توسط امواج الکترومغناطیس مورد نظر می ‌باشد. ناحیه تحقیق از مطالعات رفتاری تا مخاطرات بلند مدت را شامل می‌ شود. در این مطالعات از روش‌ های سمیت شناسی برای بررسی عوامل مختلف ریسک، استفاده می ‌شود. در این مطالعات اتاقک پرتودهی باید به نحوی طراحی گردد تا تمامی جوانب بیولوژیکی و الکترومغناطیسی را در برگیرد.
واژه‌های کلیدی: مطالعات in vivo، امواج RF، بیوالکترومغناطیس
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: بیوفیزیک
دریافت: 1392/11/10 | پذیرش: 1393/6/2 | انتشار: 1393/12/24

Anvari A, Tavakoli H. The study of Radiancy Design in In Vivo Studies about Biological Effects of Electromagnetic Waves. J. Ilam Uni. Med. Sci. 2015; 22 (7) :154-163