1- دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ، mehdinazarimoghadam@yahoo.com 2- دانشگاه علوم پزشکی ایلام
چکیده: (9687 مشاهده)
چکیده
زمینه و هدف: فرآوری سریع مقاطع هیستولوژیک یک عملکرد مطلوب جهت کمک به پزشکان در تصمیمگیریهای درمانی در مورد بیماران بدحال محسوب میشود. در اکثر آزمایشگاههای پاتولوژی آماده سازی سنتی نمونهها جهت تشخیص حدود یک روز طول میکشد. استفاده از دستگاههای جدید اتوماتیک زمان لازم جهت آماده سازی سنتی بافت را به 12-8 ساعت کاهش داده است. معرفی ابزارهای مایکروویوی برای تثبیت سازی و فرآوری بافتی این مراحل را به 30 دقیقه تا 6ساعت کاهش داده است. هدف این مطالعه بررسی احتمال استفاده از مایکروویو آشپزخانه جهت آماده سازی بافت ها به عنوان یک روش ارزان و ارزشمند است.
روش ها: ما 52نمونه از 26بافت مختلف حیوانی تهیه کردیم یک نمونه به روش سنتی و یک نمونه به روش مایکروویوی فرآوری شده بود، سپس مقاطع تهیه شده به دو روش توسط 3 نفر پاتولوژیست با تجربه به روش دو سوکور مورد ارزیابی قرار گرفتند.
نتایج: در 58/93 درصد موارد مقاطع فرآوری شده به روش سنتی و 61/84 درصد موارد مقاطع فرآوری شده به روش مایکروویوی قابلیت تشخیصی کلی مقاطع در حد مطلوب گزارش گردید. در مطالعه ما پاتولوژیست های شرکت کننده در مطالعه در 43/97 درصد موارد نتوانستند نوع روش فرآوری را افتراق دهند و فقط در مورد 2 جفت لام (56/2درصد) توانستند نوع روش فرآوری را به صورت مایکروویو یا معمول افتراق دهند.
بحث: طبق مطالعه ما تکنولوژی مایکروویو منجر به کوتاه کردن زمان فرآوری مقاطع بافتی بدون اثرات منفی بر کیفیت مقاطع در مقایسه با روش معمول می شود. علاوه بر این مطالعه ی ما نشان داد که یک دستگاه مایکروویو آشپزخانه می تواند جایگزین مناسبی برای دستگاه های خودکار استفاده کننده از انرژی مایکروویو باشد.
nazari moghadam M, hafezi ahmadi M, delpisheh A. A comparison between microwave-assisted and conventional methods in processing histological sections. J. Ilam Uni. Med. Sci. 2014; 22 (3) :82-89 URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-1429-fa.html
نظری مقدم مهدی، حافظی احمدی محمدرضا، دلپیشه علی. بررسی مقایسه ای فرآیند آماده سازی مقاطع بافت شناسی با استفاده از مایکروویو و روش معمول. مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1393; 22 (3) :82-89