1- علوم پزشکی شهید بهشتی 2- علوم پزشکی شهید بهشتی ، Rashidkhani@yahoo.com
چکیده: (87264 مشاهده)
مقدمه: سرطان پروستات شایع ترین سرطان مردان در کشورهای توسعه یافته می باشد. از میان ریسک فاکتورهای متعدد مطرح شده برای این بیماری، تنها ارتباط سن، قومیت و سابقه خانوادگی ابتلاء به سرطان پروستات به خوبی شناخته شده است. مطالعات پیشین نشان داده اند که رژیم غذایی می تواند ریسک ابتلاء به سرطان پروستات را تغییر دهد. اکثر مطالعات در این زمینه مربوط به کشورهای غربی می باشد و اطلاعات مربوط به کشورهای در حال توسعه، محدود می باشد. این مطالعه به منظور بررسی ارتباط مصرف چای سیاه و قهوه و ریسک ابتلاء به سرطان پروستات در ایران صورت گرفت. مواد و روش ها: بیماران گروه مورد، از میان بیماران بستری شده در بخش ارولوژی بیمارستان لبافی نژاد و افراد گروه کنترل از میان مراجعه کنندگان به بیمارستان لبافی نژاد به طور تصادفی انتخاب شدند. افراد گروه مورد و شاهد از لحاظ سن، همسان شدند.(10 سال) در مجموع، 50 بیمار مبتلا به سرطان پروستات و 100 مرد به عنوان گروه کنترل تحت مصاحبه قرار گرفتند. رژیم غذایی مصرفی شرکت کنندگان در طول یک سال گذشته با استفاده از پرسش نامه معتبر نیمه کمی بسامد خوراک (FFQ)ارزیابی شد. از نرم افزار آماری SPSS vol.16 برای آنالیز داده ها استفاده گردید.
یافته های پژوهش: در این مطالعه، مشاهده شد که مصرف بالاتر چای سیاه با افزایش احتمال ابتلاء به سرطان پروستات مرتبط می باشد.(0/3-0/1=CI 95% ,9/2OR=) ارتباط مصرف قهوه با افزایش احتمال ابتلاء به سرطان پروستات معنی دار نبود.(P=0.07)
بحث و نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که احتمالاً مصرف بالاتر چای سیاه، با افزایش خطر ابتلاء به سرطان پروستات مرتبط می باشد.
askari F, kardoust parizi M, rashidkhani B. Black Tea and Coffee Intake and Prostate Cancer: A Case-Control Study. J. Ilam Uni. Med. Sci. 2015; 22 (6) :60-65 URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-1260-fa.html
عسکری فائزه، کاردوست پاریزی مهدی، رشیدخانی بهرام. ارتباط مصرف چای سیاه و قهوه با خطر ابتلاء به سرطان پروستات: مطالعه مورد-شاهدی. مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1393; 22 (6) :60-65