[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations68704104
h-index2822
i10-index20699
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: دوره 22، شماره 1 - ( 1-1393 ) ::
جلد 22 شماره 1 صفحات 118-111 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی بعضی از خصوصیات آنزیمی اسید فسفاتاز در مراحل لگاریتمی و ایستای پروماستیگوت های لیشمانیا ماژور
امیر نوابی1 ، سیمین دخت سلیمانی فرد* 2
1- مرکز پزشکی الزهرا
2- دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ، s_soleimanifard@yahoo.com
چکیده:   (7993 مشاهده)

 

مقدمه: لیشمانیا انگل درون سلولی اجباری بوده که طیف وسیعی از بیماری ها را ایجاد کرده و توسط پشه خاکی آلوده منتقل می گردد . این انگل در بدن پشه خاکی به فرم پروماستیگوت می باشد. رشد پروماستیگوت ها دارای دو مرحله لگاریتمیک غیر عفونت زا و ایستای عفونت زا است. هدف: با توجه به تجمع اسید فسفاتاز در مرحله ایستا و نقش آن در شدت بیماری زایی انگل در این مطالعه خصوصیات آنزیمی و میزان فعالیت اسید فسفاتاز ، Vmax و Km آن در دو مرحله لگاریتمی و ایستا با یکدیگر مقایسه گردید. مواد و روش ها : این مطالعه یک مطالعه مقطعی بوده و برای رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده انگل Leishmania major(MRHO/IR/75/ER) از موش های Balb/c از قبل آلوده شده به محیط کشت منتقل و به شکل پروماستگوت رشد داده شد سپس با رسم منحنی رشد و بر اساس آن، پروماستیگوت های مراحل لگاریتمیک و ایستا از یکدیگر جدا شدند. نمونه های جمع آوری شده از هر مرحله از رشد پس از انجماد ، همراه با بافر سدیم استات و Triton-X-100 هموژنیزه شده و پس از سانتریفیوژ، اسید فسفاتاز مایع رویی به روش کالریمتری اندازه گیری شد . یافته های پژوهش : انگل های مرحله لگاریتمیک در روز چهارم و انگل های مرحله متاسیکلیک یا ایستا در روز هفتم رشد جمع آوری شدند. میزان فعالیت اسید فسفاتاز در پروماستیگوت های لگاریتمیک 03/0 ±9/0 و پروماستیگوت های ایستا 01/0 ± 18/1 میکرومول به ازاء هر میلیگرم پروتئین در دقیقه اندازه گیری شد. همچنین Vmax آنزیم اسید فسفاتاز در مرحله لگاریتمی 57/0± 76/75 و در مرحله ایستا 96/0± 04/98 µM/min/mgprotein و Km آن در مرحله لگاریتمی µM 08/4± 93/142 و در مرحله ایستا µM 14/1± 39/106 تعیین گردید(P<0.05) . بحث و نتیجه گیری : میزان فعالیت اسید فسفاتاز در پروماستیگوت های مرحله ایستا %23 نسبت به پروماستیگوت های لگاریتمی افزایش نشان داد. همچنین Vmax مرحله ایستا نسبت به لگاریتمی %23 افزایش وKm آن %28 کاهش نشان داد . تغییرات در خصوصیات آنزیم اسید فسفاتاز طی مرحله رشد پروماستیگوت ها احتمالاً موجب مهیا شدن یکی از عوامل ضروری جهت مورد تهاجم قرار دادن ماکروفاژها توسط انگل است و این تغییرات از عوامل موثر در عفونی شدن پروماستیگوت ها می باشد.

واژه‌های کلیدی: لیشمانیا ماژور، پروماستیگوت، اسید فسفاتاز، بیماری زایی
متن کامل [PDF 430 kb]   (2708 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: انگل شناسی پزشکی
دریافت: 1392/6/17 | پذیرش: 1392/10/4 | انتشار: 1393/2/21
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

nawabi A, soleimanifard S. Some enzymatic properties of Acid phosphatase in the logarithmic and stationary phase of Leishmania major . J. Ilam Uni. Med. Sci. 2014; 22 (1) :111-118
URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-1173-fa.html

نوابی امیر، سلیمانی فرد سیمین دخت. بررسی بعضی از خصوصیات آنزیمی اسید فسفاتاز در مراحل لگاریتمی و ایستای پروماستیگوت های لیشمانیا ماژور . مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1393; 22 (1) :111-118

URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-1173-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 22، شماره 1 - ( 1-1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.21 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4671