:: دوره 21، شماره 1 - ( فروردین 1392 ) ::
وحید لهرابیان* 1، شهاب شیبانی ، سید محمودرضا آقا میری ، سید بهروز قضاتی ، حسین پور بیگی ، معصومه هواسیان
1- ، vahidlohrabian@yahoo.com
مقدمه: چشمه های براکی تراپی(LDR) به طور وسیع به صورت کاشت در تومورهای سرطانی به ویژه در پروستات به کار می روند. اخیراً چندین طراحی جدید از چشمه های تجاری 125I و 103Pd برای انجام کارهای کلینیکی تولید شده اند. در این پژوهش مشخصه های دزیمتری یک چشمه جدید براکی تراپی با استفاده از دزیمترهای ترمولومینسانس و فیلم رادیوکرومیک تعیین شده اند. توزیع دز اطراف چشمه براکی تراپی ید- 125 در یک فانتوم پلکسی گلاس با استفاده از دزیمترهای ترمولومینانس و فیلم رادیوکرومیک اندازه گیری شده اند. مواد و روش ها: در این پژوهش کمیت های تابع دز شعاعی g‏(r) برای فواصل 2،3 و 5 سانتی متر و تابع همسانگردیF(r,θ) برای زاویه های صفر تا 180 درجه به صورت تجربی تعیین شده و G(r,θ) چشمه با محاسبه به دست آمده است. یافته های پژوهش: در این مطالعه کمیت های تابع دز شعاعی، تابع ناهمسانگردی، تابع هندسه چشمه و ثابت آهنگ دز به کمک آزمایش به دست آمد. هم چنین این کمیت ها با داده های به دست آمده در تحقیقات مشابه مقایسه و میزان خطاهای موجود محاسبه گردید. بحث و نتیجه گیری: مقدارثابت آهنگ دز(Λ) 0.965±0.06 cGyh-1U-1 به دست آمده است. اساساً پارامترهای دزیمتری این چشمه جدید برای کاربردهای کلینیکی و طراحی درمان به کار می روند.
واژه‌های کلیدی: دزیمتری، ثابت آهنگ دز، ید-125، TLD، فیلم EBT
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیوفیزیک
دریافت: 1392/2/29 | پذیرش: 1392/6/10 | انتشار: 1392/6/10

Lohrabian V, Sheibani S, Aghamiri M, Ghozati B, Pourbeigi H, havasian M. Determination of Dosimetric Parameters of New Brachytherapy Seed (125IrSeed) Using EBT Radiochomic Film and TL Dosimeters. J. Ilam Uni. Med. Sci. 2013; 21 (1) :78-88